hot cold pack

Waarom een hot cold pack niet kan ontbreken uit de EHBO doos van de moderne vrouw

Vrouw By mei 23, 2022 No Comments

Een hot cold pack is een soort eerste hulpmiddel dat zowel warm als koud kan worden gebruikt. Je kunt het in de magnetron doen voor warmte of invriezen voor ijs. Verwarmd kun je het gebruiken als een soort kruik, als het bevroren is functioneert het meer als een icepack. Het kan erg praktisch zijn, omdat het op twee manieren gebruikt kan worden en je er dus geen twee aparte middelen voor hoeft aan te schaffen. 

Een korte geschiedenis over de hot cold pack 

De hot cold pack werd uitgevonden in het begin van de 20e eeuw. Het was oorspronkelijk gemaakt van metaal en moest voor gebruik op een fornuis worden opgewarmd. De moderne hot cold pack is gemaakt van plastic en kan zonder problemen in de magnetron worden opgewarmd of ingevroren 

Hoe gebruik je een hot cold pack 

Een hot cold pack kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Als je hoofdpijn hebt, kun je het gebruiken als een ice pack om de pijn te verlichten. Als je krampen hebt, kun je het gebruiken als een verwarmingskussen om het ongemak te verlichten. Je kunt het ook gebruiken om zwellingen of blauwe plekken na een verwonding te verminderen, daarom is het ook ideaal voor moeders om paraat te hebben.

Hoe gebruik je een hot cold pack

Er zijn veel toepassingen voor een hot cold pack. Meestal wordt het gebruikt voor het verlichten van spierpijn, gewrichtspijn en zelfs hoofdpijn. Maar wist je dat er ook andere toepassingen zijn? 

Je kunt een hot cold pack ook gebruiken om; 

  • insectenbeten te verzachten 
  • de pijn te verzachten van een verbranding van de zon
  • zwellingen door verwondingen te verminderen 

Wat zijn de voor- en nadelen van een hot cold pack

Een hot cold pack heeft verschillende voordelen. De meest voor de hand liggende is dat het op twee manieren kan worden gebruikt, warm of koud. Het is ook zeer veelzijdig en kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Een ander voordeel is dat het meestal goedkoper is dan twee aparte middelen te kopen. 

Het grootste nadeel van een hot cold pack is dat het niet zo effectief is als sommige andere behandelingen. Als je bijvoorbeeld hoofdpijn hebt, zal het innemen van ibuprofen de pijn waarschijnlijk sneller verlichten dan het gebruik van een hot cold pack, natuurlijk kunnen verschillende hulpmiddelen ook gecombineerd worden.

Dus de hot cold pack heeft zijn voor- en nadelen, maar over het algemeen zijn ze een zeer praktisch hulpmiddel om in je EHBO-doos te hebben. Geen moderne vrouw zou zonder moeten zitten!

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.