slimme lampen babykamer

Voordelen van slimme lampen in een kinderkamer

Mama & Kinderen By mrt 16, 2022 No Comments

We maken steeds meer gebruik van slimme producten in huis, ook in combinatie met kinderen wordt alles veel slimmer. Zo houden we van draadloze camera’s om alles in de gaten te houden en kiezen we ook steeds vaker voor slimme lampen. Dit is ook niet zo gek, want een slimme lamp geeft vele voordelen in de kamer van je kind. Onderstaande voordelen haal je allemaal door het plaatsen van slimme lampen in de kinderkamer.

Nachtlampje tot je kind in slaap valt

Het mooie aan slimme verlichting is dat je het over kunt bedienen. Waar je vroeger altijd een schakelaar moest overhalen in de kamer is dit met slimme lampen niet meer nodig. Het aan- uitschakelen gebeurt met een app op je smartphone of accessoire die je koppelt aan je verlichting. Als je gebruikmaakt van de slimme Philips hue lampen kun je in de app verschillende dingen instellen en aflezen. Zo kun je een automatisering maken dat een lamp zachtjes aan dimt en uitgaat. Dit heeft een mooi effect wanneer je kind graag gaat slapen met een nachtlampje. En wanneer hij of zij eenmaal slaapt zal de lamp uitschakelen. Wanneer je zelf de controle wilt over het uitschakelen kan dit in de app. Je kunt zien welke lampen nog branden en deze kun je uitschakelen met een druk op het scherm van je smartphone.

LED wordt niet warm

Ook de smart lampen worden gemaakt met LED technologie. Dit is een energiezuinige technologie en werkt anders dan bij een gloeilamp. Het grootste voordeel van een LED lamp is dat deze heel weinig energie vraagt, wat weer inhoudt dat een lamp niet tot nauwelijks warm wordt. Zo weet je zeker dat je kind zich nooit zal branden wanneer hij of zij per ongeluk de lamp aanraakt. Een gloeilamp kan namelijk ontzettend heet worden en hier kun je je heel lelijk aan branden. Iets wat je natuurlijk niet wilt als mama.

Miljoenen kleuren voor een speelse kamer

Een kinderkamer hoort vrolijk te zijn en vol met kleur. Een mooie manier om dit te bereiken is door het plaatsen van slimme kleurvolle lampen in de kinderkamer. De smart LED lampen kunnen namelijk elke kleur van de regenboog aannemen. Zo kun je de kinderkamer kleuren van lichtroze tot donkerblauw met een druk op de knop. Zelfs voor het slapen gaan zijn er wittinten beschikbaar die het slaapritme bevorderen. Je kunt al klein beginnen met enkele lampen en een hub die alles met elkaar verbindt. Dit kun je allemaal los aanschaffen of in een Philips hue starterspakket. Op een later moment verder uitbreiden met meer lampen is geen probleem. 

Meerdere lampen onder een app

Door het combineren van meerdere lampen in je huis hoef je nooit meer een schakelaar aan te raken om je verlichting te schakelen. Slimme lampen kun je combineren per kamer. Zo schakel je eenvoudig per kamer de verlichting aan of uit. Ook kun je alle lampen dimmen en van kleur of wittint laten veranderen. Slimme verlichting heeft zoveel voordelen en niet alleen voor een kinderkamer.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.