droge hoofdhuid

Last van een droge hoofdhuid? Gebruik deze tips en tricks

Gezondheid, Vrouw By mrt 21, 2022 No Comments

Het hebben van een droge hoofdhuid is erg vervelend en je wil hier graag iets aan doen. Het is schilferig of het jeukt en je wil voorkomen dat het uitdroogt. Je zit bijvoorbeeld op school of je werk en constant irriteer je je eraan, omdat het je afleid. Je denkt elke keer dat het vanzelf wel overgaat, maar het is goed om een paar tips en handigheidjes hierover te weten.

Wil je meer handige en leuke beauty tips lezen? Kijk eens op Vrouwenzine.nl. dé vrouwenblog voor nuttige weetjes en adviezen!

Hoe herken je een droge hoofdhuid?

Je herkent het doordat de huid op je hoofd ruw en schraal aanvoelt. De huid voelt dan strak aan en na het douchen al helemaal. Dit kan zorgen voor jeuk en het kan ook rood zijn. Deze droogt kan zelfs haaruitval veroorzaken. Roos wordt hier vaak mee verward, omdat je hierbij ook last hebt van schilfers. Het verschil bij roos is dat de schilfers van gelig, vettig en groter zijn. 

Wat is de oorzaak van een droge hoofdhuid?

Een hoofdhuid die droog is kan ten eerste veroorzaakt worden door erfelijke aanleg. De één is hier gevoeliger voor dan de ander. Een tweede factor is het weer. Door schommelige weersomstandigheden kan er ook droogte worden gecreëerd. In de winter heb je hier eerder last van dan in de zomer. Stress, hormonen, vochtinname en voeding hebben ook te maken met de droogte van je huid. Waar je om moet denken is de verkeerde shampoo of te heet douchen, want dit kan irritatie opleveren voor je huid. 

Hoe kan je voorkomen?

Als je droogte wil voorkomen zal je van binnenuit en van buiten moeten zorgen voor de juiste producten. Van binnenuit wordt de juiste voeding bedoeld. Dit kan ook gecombineerd worden met bijpassende supplementen. Van buiten worden de juiste doucheproducten bedoeld. Je hebt hierbij de juiste shampoo nodig waarin geen ingrediënten zitten die zorgen voor droogte.

Was je haar niet elke dag, maar een paar dagen in de week waarbij je lauw warm water gebruikt. Gebruik ook parfumvrije shampoo die jouw huid goed kan verdragen. Deze shampoo bij droge hoofdhuid werkt zeer effectief en helpt je van een droge hoofdhuid afkomen. Gezond eten en veel drinken is goed tegen droogte en ook goed voor je hele lichaam. Denk bij voeding aan vette vis, plantaardige oliën, noten en groenten. Drink per dag ongeveer twee liter water.

Leestip: Bestrijden van hoofdluis

Welke producten helpen tegen een droge hoofdhuid?

Er zijn producten speciaal ontwikkeld voor een droge hoofdhuid. Een voedende huidolie kan de oplossing zijn voor jou. Probeer dit een keer. Oliën voeden namelijk je huid, stimuleren de doorbloeding en zorgen voor hydratatie. Als je het oliën een vast onderdeel maakt van je verzorgingsroutine zal dit zeker helpen. Producten die kokosolie, arganolie, aloë vera en amandelolie bevatten hebben hierbij zeker voorkeur. Concluderend is voeding en drinken belangrijk die helpen bij een minder droge huid. Ook hebben de juiste verzorgingsproducten invloed op jouw huid en lauw warm water helpt ook.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.