Dit heb je nodig in de babykamer

Huis & Tuin, Zwangerschap & Baby By apr 29, 2020 No Comments

Het inrichten van de babykamer is een superleuk onderdeel van de voorbereiding op de komst van jouw kindje. Maar wat heb je eigenlijk allemaal nodig voor de babykamer? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

Meubilair

Voor wat betreft het meubilair heb je minstens een wieg of ledikantje en een commode nodig. Daarnaast is een kast om de kleding in op te bergen natuurlijk ook erg praktisch en een fijne, comfortabele stoel om in te zitten tijdens het voeden is eveneens geen overbodige luxe.  Kies voor meubels van eerlijke materialen, aangezien  dat beter is voor je kindje én het milieu. Ga ook voor neutrale vormen en kleuren, want dat biedt je de mogelijkheid een rustgevende, unieke ruimte voor je kind te creëren.

Verlichting

Een heldere plafondlamp mag natuurlijk niet ontbreken, maar een vorm van verlichting die zacht licht verspreidt voor tijdens de nachtvoeding mag je ook niet vergeten. Een klein nachtlampje is erg fijn voor als je kindje wat ouder wordt.

Gordijnen of andere raambekleding

Kies voor raambekleding die goed verduistert. Vooral tijdens de zomermaanden, wanneer het pas laat donker en heel vroeg licht wordt, is dat belangrijk. Je kindje valt gemakkelijker in slaap en wordt minder snel vroeg wakker wanneer de kamer goed donker is. Je kunt bijvoorbeeld een verduisterend rolgordijn ophangen, gecombineerd met lichte, vrolijke overgordijnen. Wanneer overdag het rolgordijn dan omhoog is, is de kamer toch mooi licht. Maar je kunt het ook omdraaien: lichte rolgordijnen die overdag ook als ‘zonwering’ (half) omlaag kunnen worden gedaan, met daaroverheen gordijnen van een verduisterende stof. Bekijk even goed wat in de kamer van jou kindje het handigste is.

nodig babykamer

© Petite Amélie

Vloer

Het meest praktische en hygiënische is een vloer die gemakkelijk te reinigen is. Denk bijvoorbeeld aan laminaat of vinyl. Een vloerkleed staat erg gezellig, maar is zeker niet noodzakelijk. Leg je er wel een neer, let er dan op dat het zó ligt dat je er niet over kunt struikelen!

nodig babykamer

© Petite Amélie

Andere spulletjes die je nodig hebt in de babykamer

Voor het bedje:

Hiervoor heb je verschillende soorten linnengoed nodig (molton, matrasbeschermer, lakentjes, dekentje, etc.), kruiken met kruikenzak en eventueel een muziekmobiel en hemeltje.

Voor de commode:

Voor het verschonen heb je van alles nodig: een aankleedkussen met verwisselbare hoezen, een luieremmer, luiers, billendoekjes, spuugdoekjes, handdoeken etc.

Babyfoon

Zo kun je altijd en overal in huis je baby in de gaten houden.

Sluiten de afbeeldingen in dit blogartikel aan bij jouw smaak? Bij Petite Amélie vind je tal van inspiratie op het gebied van babykamers.

Accessoires

Wanneer je het meubilair en de andere aankleding neutraal (bijvoorbeeld in een Scandinavische stijl) houdt, kun je met wat gezellige accessoires een geheel eigen karakter aan de kamer geven. Denk bijvoorbeeld aan een mooie lijst aan de muur, wat knuffels, kussens in de voedingsstoel, of een klein bankje/speelgoedkist met kussens erop. Maak er een mooi geheel van, maar zorg dat de kamer rust uitstraalt, want voorlopig zal je kindje er vooral slapen. Zo creëer je een prachtige babykamer met de ideale atmosfeer!

Lees ook: Mijn 5 favoriete baby musthaves

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.