voordelen van kunstgras

De voordelen van kunstgras in de tuin

Huis & Tuin By apr 29, 2021 No Comments

De lente is weer begonnen. Veel mensen beginnen met de voorjaarsschoonmaak. Daarnaast wil iedereen de tuin weer netjes hebben om weer lekker buiten te kunnen zitten. Een mooie groene tuin is bij veel mensen favoriet en tegelijkertijd willen we dat het toch een beetje onderhoudsvriendelijk is. Een mooie grasmat in de tuin is prachtig, maar het gazon moet regelmatig gemaaid worden. Heb je daar niet zo’n zin? Dan is kunstgras de oplossing.

De voordelen van kunstgras

Wil je je tuin aanpakken? Het liefst een stukje groener maar geen zin om regelmatig te tuinieren? Dan kan kunstgras in de tuin een oplossing zijn. Kunstgras heeft vele voordelen. Wanneer je kunstgras in jouw tuin hebt kun je je vast in onderstaande punten vinden.

Kunstgras: minimaal onderhoud in de tuin

Een van de grote voordelen van het hebben van kunstgras in je tuin is dat het minimaal onderhoud vergt. Het kunstgras onderhouden is namelijk minimaal werk. Doordat niet alle tuinen een putje hebben waar het water in kan weglopen kan het water blijven staan en zo kun je last krijgen van wateroverlast. Met kunstgras heb je hier geen last van doordat kunstgras water goed de grond in laat stromen. Qua onderhoud van het kunstgras is het belangrijkste punt dat je het kunstgras schoonhoudt. Mos, onkruid en eventuele algen (door bijvoorbeeld het zwembad) zijn eenvoudig te verwijderen en als je dit goed bijhoudt is dit een kleine moeite.

Hooikoorts? Niet van deze grassoort!

Wanneer je last van hooikoorts hebt zal je niet snel een grasmat in je tuin laten leggen. Niets zo vervelend als jeukerige ogen en veel moeten niezen als je in je tuin zit. Met een kunstgras tuin hoef je nooit bang te zijn dat je een allergische reactie ofwel hooikoorts krijgt door het gras.

Snel, sneller, snelst

Ook een erg groot voordeel van kunstgras is dat het er in een mum van tijd inligt. Kunstgras hoeft niet gezaaid te worden en daardoor hoef je niet te wachten tot het begint met groeien. Je laat het leggen en je tuin is lekker groen. Hoewel de prijs van kunstgras bij aanschaf duurder is dan gewoon gras, is het relatief goedkoper. Je hoeft geen grasmaaier aan te schaffen om het gras te maaien en ook bewateren en bemesten is niet nodig. Er zijn dus geen terugkomende kosten bij de aanschaf van kunstgras.

Het gras is groener in jouw tuin

Het gras is groener bij de buren? Niet als jij kunstgras in de tuin hebt. Nu de zomers steeds heter en droger worden zie je steeds meer gazonnetjes geel verkleuren in plaats van groen. Een van de voordelen van kunstgras is dat het zijn kleur behoudt. Natuurlijk zijn er verschillende soorten kunstgrassen te verkrijgen en is het ene kunstgras het andere niet. Maar wanneer je een kunstgrassoort van goede kwaliteit hebt is deze bijna niet van echt te onderscheiden.

Kunstgras is perfect voor onder en rond het zwembad

In de zomer fijn een zwembad in de tuin? Op echt gras hoef je het niet te proberen. Binnen de kortste keren is het gazon geel. Met kunstgras zal je dit niet gebeuren. Wist je bijvoorbeeld dat er ook heel wat mensen zijn die kunstgras speciaal aanschaffen voor onder het zwembad? Hieronder wat voordelen van kunstgras onder en rond het zwembad.

Voordelen van kunstgras rond het zwembad:

 

  • Door de drainage gaten in het kunstgras zal de overvloed van het water wegspoelen in de grond.
  • In tegenstelling tot tegels geeft kunstgras een zachtere ondergrond voor het zwembad.
  • Het gras zal niet geel en droog worden wanneer er een zwembad opstaat.
  • Het zal geen modderpoel worden.
  • Na het zwemmen kun je heerlijk op het kunstgras gaan liggen.
  • Echt gras gaat snel kapot als er veel water op komt, kunstgras heeft dit niet.

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.