buiten activiteiten

Buitenspelen in de lente. 5x buiten activiteiten.

Mama & Kinderen By apr 23, 2021 No Comments

Het is officieel weer lente en de afgelopen paar dagen waren al best fijn! In de lente kunnen de kinderen weer meer buiten spelen! Heerlijk! Wij geven je 5 leuke buiten activiteiten voor in de lente.

Naar de kinderboerderij

De meeste kindjes zijn gek op dieren. En in de lente worden er natuurlijk veel nieuwe dieren geboren. Bij de kinderboerderij kun je die allemaal bekijken en in een aantal gevallen zelfs knuffelen of aaien. Neem van te voren even een kijkje op de Facebook pagina van de leukste kinderboerderij of de website. Vaak worden er ook nog leuke binnen of buiten activiteiten georganiseerd!

Naar een natuurspeeltuin

Speeltuinen vinden kinderen eigenlijk altijd leuk! Natuurspeeltuinen zijn ook erg leuk. De toestellen zijn gemaakt van hout of andere natuurlijke materialen en de kinderen kunnen op ontdekking gaan. Neem een lekkere lunch en een kleed mee en ga er bij picknicken. Heerlijk genieten van het zonnetje en de vitamine D komt ook weer binnen.

buiten activiteiten

Ga op avontuur in het bos

Een van de buiten activiteiten die kinderen erg leuk vinden is het bos in gaan. Ga op avontuur. Ontdek al het moois dat in bloei komt, spot vogeltjes of bouw samen een hut. Laat je kind op zoek gaan naar beestjes en laat de wereld open gaan. Er is zoveel moois te zien in het bos in de lente.

Stoepkrijten

Wil je lekker thuis leuke buiten activiteiten doen? Dat kan in de lente zeker! Veel kinderen vinden tekenen en knutselen erg leuk. Met stoepkrijt kan je kind zijn fantasie de vrije loop laten gaan. Veilig achter het huis in de tuin bijvoorbeeld of op de stoep. Heerlijk wat vitamine D opnemen zonder dat je er iets voor hoeft te doen. En dat stoepkrijt? Ach dat is er zo weer af, een emmer water er over heen en je tegels zien er weer goed uit!

Maak een moestuin

Kinderen vinden het fantastisch om dingen te zien groeien. Dat iets uit de grond kan groeien uit minuscule zaadjes is voor kinderen erg bijzonder. Wie weet heb je nog een stukje tuin over, of ga je zelfs aan de knutsel met een grote plantenbak of border. 1 ding is zeker. Je kind zal het fantastisch vinden en helemaal als het begint te groeien.

Welke leuke buiten activiteiten gaan jullie in de lente doen?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.