voorjaarsschoonmaak

Aan de voorjaarsschoonmaak! Zo zal je huis schoon en fris worden.

Huis & Tuin By apr 02, 2019 1 Comment

Het voorjaar komt er weer aan, heerlijk de aangenamere temperaturen en het zonnetje. Bij het voorjaar komt ook de voorjaarsschoonmaak weer in zicht want hoewel we gek zijn om dat heerlijke zonnetje tonen de zonnestralen ook meteen weer hoe vies je ramen zijn en het stof dat door de kamer dwarrelt.

Alles open voor de voorjaarschoonmaak

Alles kan weer open als de temperaturen weer wat hoger zijn. De ramen en deuren mogen wijd open. Daarmee begin je met de frisheid weer in huis te halen. Een schoon en opgeruimd huis geeft je weer een frisse wind, zowel in het huis als in je hoofd. Zet een lekker muziekje op en ga aan de slag!

Ruim op, sorteer en doe weg

Wat heel verfrissend werkt is het sorteren van de spullen die weg kunnen. Zoek de kledingkasten uit, kijk het speelgoed na en ook je eigen prullaria. Wedden dat er heel wat tussen zit wat je echt niet meer nodig hebt? Je wellicht al 5x in je hand hebt gehad maar toch nog hebt bewaard? Nu moet je het gewoon wegdoen. Minder is hier meer.

Verkopen, kringloop of geef weg.

Zit er nog wat tussen wat je kunt verkopen? Doen! Van Facebook groepen tot marktplaats, je kunt er vast nog iemand blij mee maken. Ook kun je het doneren aan de kringloop of gratis weggeven aan een ander. Zo zochten wij vorig voorjaar de hele schuur uit op een mooie zaterdagmiddag. Alles werd uitgestald. Wat kan weg en wat blijft? Mark haalde alles uit de schuur, ik sorteerde alles en maakte meteen een foto en plaatste het op een weggeefhoek met de mededeling gratis ophalen maar wel vandaag. Wij waren er in no time vanaf en je maakt er een ander weer blij mee. Geeft een goed gevoel.

Opruimen

Vervolgens ruim je alles op. Op de plek waar het hoort, dat dan weer wel. Even niet de rommellade nog verder vullen, nee gewoon opruimen. Misschien ga je nog wat schuiven met de meubels? Even opnieuw inrichten.

Afstoffen, soppen en stofzuigen

Eerst zorg je dat je alles afstoft. Hierbij doe je de ramen en deuren open. Bij een goede schoonmaak hoort een goed sopje. Wat veel mensen doen is een grote scheut allesreiniger in een emmer en vullen met water. Maar wist je dat schoonmaakmiddelen vette sporen achter laten? Een zonnestraal in huis en je ziet overal vlekken en strepen. Het vuil bevestigd zich er aan en je huis zal er niet schoner op worden. Hoe dikker het sopje, hoe minder schoon je huis. Het beste kun je een aantal druppels schoonmaakazijn of ammonia gebruiken, daar voeg je dan een klein scheutje allesreiniger bij. Nu kun je heerlijk soppen, maar let er wel op dat je meteen nadroogt met een doek, dit voorkomt de nare vlekken en strepen.voorjaarsschoonmaak

En wel het sopje blijven verschonen. 1 emmer voor het hele huis is natuurlijk niet bepaald schoon. Ten slotte pak je de stofzuiger. Wist je dat je stof een stuk minder is als je de stofzuiger gebruikt wanneer je ramen en deuren open hebt? Nu nog even dweilen en je huis is helemaal fris!

[bol_product_links block_id=”bol_5ab0cb1bb3846_selected-products” products=”9200000086095030″ name=”allesreiniger” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Plan wat je gaat schoonmaken

Het is handig om te weten hoe en wat je wilt gaan schoonmaken. Ik trek voor een grote schoonmaakbeurt zoals de voorjaarsschoonmaak meestal een dag uit. Dan heb ik ook het huis van top tot teen gehad. Je hoeft het natuurlijk niet in 1 dag te doen. Je kunt ook 1 of 2 uurtjes inplannen en vervolgens wat anders gaan doen en later weer verder gaan. Plan wat je doen wilt en wanneer en maak dit ook af. Je zult een voldaan gevoel hebben.

Haal frisheid in huis met groen

Je hebt nu een lekker fris huis. Daarbij hoort ook wel een beetje groen in huis. Verwen jezelf met een mooie bos bloemen of wat leuke groene plantjes. Ga bijvoorbeeld voor Aloë Vera. Deze plant zuivert ook de lucht in je huis. Past dus helemaal bij je grote voorjaarsschoonmaak!

voorjaarsschoonmaak

 

Ben jij van plan om een voorjaarsschoonmaak te houden?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

  1. Nicole Orriëns schreef:

    Hmm, ik weet nog niet. Ik moet wel mijn kledingkast eens flink uitmesten vind ik!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.