veilig trekhaak

Veilig op de trekhaak.

Vakantie & Uitjes By mei 07, 2021 No Comments

In 2020 zijn er ruim een half miljoen elektrische fietsen verkocht, een vermeerdering van zo’n 30 procent ten opzichte van 2019. De gemiddelde prijs bedraagt zo’n 2.300 euro. Volgens de BOVAG heeft de corona gezorgd voor de toename. Veel mensen mijden het openbaar vervoer en blijven noodgedwongen dicht bij huis. De fiets meenemen op bijvoorbeeld vakantie kan veilig op de trekhaak.

Fiets meenemen met de auto. Veilig op de trekhaak

Dit geldt ook voor de vakanties. Fietstochten door Nederland zijn populair geworden. Mensen zoeken leuke fietsrouten in Nederland en nemen de fietsen mee op de auto. Het gewicht van een elektrische fiets bedraagt minimaal 24 kilogram inclusief accu. De meest lichte elektrische fiets weegt 22 kilogram. De accu weegt zo’n vier kilogram. De nieuwe fietsendragers kunnen maximaal 50 kilogram gewicht dragen. Oudere fietsendragers hebben dikwijls een maximaal toelaatbaar gewicht van 30 kilogram.

Maak de ebike lichter

Toch is het verstandig om de accu’s uit de e-bikes te halen bij het vervoer met de auto. De fiets wordt zo’n vier kilo lichter en is daardoor gemakkelijker op de drager te tillen. Daarbij rijdt een mindere belasting op de fietsendrager en trekhaak prettiger. Er zijn verschillende fietsendragers zoals de trekhaak-, achterklep en dak fietsendrager. Voor elektrische fietsen is echter een trekhaak fietsendrager nodig.

Zweeds merk sterk in veiligheid

Fietsendragers van Thule komen erg goed uit de testen. Het merk heeft zich dan ook gespecialiseerd in onder andere fietsendragers en biedt een uitgebreid assortiment. Voor de zware e-bikes zijn er nuttige accessoires zoals een oprijgoot. De fietsendragers hebben een kantelfunctie zodat de kofferdeksel nog bereikbaar is. Fietsendragers kunnen bij niet gebruik ingeklapt worden zodat ze gemakkelijk op te bergen zijn.

De fietsendrager wordt niet gezien als een aanhanger waardoor er geen specifieke snelheidslimiet is. Toch zijn er zaken waarmee de bestuurder rekening moet houden. De auto wordt namelijk een stuk langer met een fietsendrager. Als de auto uitgerust is met een achteruitcamera en parkeersensoren worden deze voorzieningen door de drager.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.