voordelen inloopdouche

De belangrijkste voordelen van een inloopdouche

Huis & Tuin By jun 09, 2021 No Comments

De inloopdouche heeft de afgelopen jaren flink in populariteit gewonnen. Een inloopdouche heeft niet alleen een ultramodern en strak uiterlijk, maar biedt ook voldoende ruimte en is erg praktisch. Overweeg jij om een douchecabine aan te schaffen of droom jij toch meer van een badkamer met inloopdouche voor een ultieme douchebeleving? In dit artikel zetten we de belangrijkste voordelen van een inloopdouche voor je op een rijtje. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder om daar achter te komen!

Voordelen van een inloopdouche: Ruimtelijk

Een inloopdouche creëert ruimte in de badkamer. En het leuke is dat je hem ook kan samenstellen naar je eigen smaak, zodat de inloopdouche naadloos aansluit op het badkamerinterieur. Wat ook heel fijn is, is dat je dan verder geen rekening hoeft te houden met afmetingen van bijvoorbeeld een douchebak of een deur die open moet. Waar je natuurlijk wel rekening mee moet houden, is de indeling van de badkamer.

Mooie uitstraling

Met een inloopdouche geef je jouw badkamer een luxe en moderne uitstraling. Een inloopdouche oogt vaak ook een stuk opener dan een gesloten cabine. Echt een van de grote voordelen van een inloopdouche. Een inloopdouche is dus een echte eyecatcher in de badkamer! Kies bijvoorbeeld voor een blikvanger die er echt uitspringt en waar jouw oog bij binnenkomst direct naartoe getrokken wordt.

Gemakkelijk schoon te maken

De laatste in dit rijtje van de voordelen van een inloopdouche:

Het schoonmaken van een inloopdouche is vaak gemakkelijker dan een douchecabine. Omdat een inloopdouche geen groeven en gleuven heeft zoals een douchecabine, hoef je niet iedere keer op je knieën om alles goed schoon te maken. Ook is een inloopdouche vaak behandeld met een antikalk behandeling.

Veiligheid staat voorop

Veiligheid in de badkamer is natuurlijk ook erg belangrijk. Zo kun je niet alle tegels op de vloer gebruiken, omdat bepaalde tegels te glad worden als daar water op komt. Ook is het fijn dat er geen drempels of opstapjes zijn bij een inloopdouche, waardoor oudere mensen, kleine kinderen en mensen met een beperking veel makkelijker de douche in kunnen lopen.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.