Goede designradiator

Na deze tips vind jij een super goede designradiator

Huis & Tuin By mei 26, 2021 No Comments

Ben je in de badkamer aan de klus? Dan wil je natuurlijk ook een mooie en goede design radiator kopen voor in de badkamer. Voordat je kunt genieten van je nieuwe radiator moet er natuurlijk eerst een uitgekozen worden. Natuurlijk moet de designradiator mooi zijn, het oog wil ook wat. Maar dat is natuurlijk niet het enige waar je op moet letten bij een designradiator in de badkamer. In dit blog geven we je 5 punten waar op te letten bij de aanschaf van een goede designradiator in de badkamer:

designradiator

Een goede designradiator vind je zo:

Je hebt vast al een beetje lopen rondneuzen tussen de verschillende soorten radiatoren voor in de badkamer. Toch is het handig om eerst goed na te denken wat je dan precies nodig hebt voor deze eyecatcher. Met de volgende punten kun je vaststellen welke variant het meest geschikt is voor jouw badkamer.

  1. Plaats
  2. Gebruik van de designradiator
  3. Aansluiting
  4. Vermogen
  5. Materiaal

1. Plaats waar de radiator moet komen

Natuurlijk is het belangrijk om te weten op welke plek de designradiator geïnstalleerd dient te worden. De plaats heeft namelijk invloed op de functie van de radiator en bepaalt ook wel formaat het meest geschikt is.

Je wilt natuurlijk dat de badkamer gelijkmatig verwarmd wordt. Dit kan door een aantal richtlijnen te volgen.

  • Bedenk op welke plekken de warmte het meest gewenst is. Een prettige temperatuur in de badkamer zorgt er namelijk voor dat je gemakkelijker uit bad komt of onder de douche weggaat.
  • Ook wordt er geadviseerd om een radiator op de meest koele plek te plaatsen. Zorg daarbij dat het een plek is die vrij is en waar de circulatie van de lucht niet geblokkeerd zal worden.
  • Monteer de radiator minimaal 5 centimeter van de muur en houdt minimaal 10 centimeter aan de boven-en onderkant vrij.

2. Gebruik van de designradiator

Het is goed om na te denken waar je de designradiator allemaal voor gebruiken wilt. Uiteraard is hij bedoeld om een prettige temperatuur in de badkamer te optimaliseren, maar de radiator kan ook op andere manieren ingezet worden. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van spullen. Wil je de handdoeken opwarmen terwijl je doucht of is het ook de bedoeling dat ze kunnen drogen na het gebruik?

 

3. Aansluiting van de radiator. Welke?

Ook dien je na te denken over de soort aansluiting van de designradiator. Je hebt namelijk verschillende keuzes:

Elektrisch

Een elektrische designradiator hoeft niet aangesloten te worden op het verwarmingsnet in jouw woning. Hij is hier onafhankelijk van. Hij verwarmd de ruimte doormiddel van een elektronisch verwarmingselement die aangesloten moet worden op het stroomnet in jouw huis.

Onderaansluiting

Deze soort aansluitingen zitten bij de designradiator aan de onderkant. Hier zijn twee aansluitingen voor nodig. Een voor de aanvoer van water en een voor de afvoer van water. Een groot voordeel van deze aansluiting is dat de leidingen niet tot nauwelijks zichtbaar zijn.

Zijaansluiting

Aan de linker en aan de rechterkant van de radiator vind je deze aansluitingen. De ene kant is voor de afvoer en de andere voor de aanvoer. 

4. Vermogen van de designradiator

Om een goede designradiator uit te kunnen kiezen moet je bepalen wat het vermogen moet zijn. Het benodigde vermogen is afhankelijk van de isolatie van de badkamer en natuurlijk de grootte van de badkamer.

5. Materiaal van een goede designradiator

Voor de basis van een designradiator worden er drie soorten materialen gebruikt. Alle drie deze materialen zijn prima warmte geleiders die goed uit de voeten kunnen in een badkamer. Nu moet je nog kiezen welk materiaal het beste bij jou past. Ga je voor RVS, staal of aluminium?

RVS Designradiator

Een designradiator van RVS kan ontzettend goed tegen vocht. Omdat het zo’n goede weerstand tegen roest heeft is deze uitermate geschikt om kleding of handdoeken op te kunnen drogen.

Staal

Deze soort radiatoren zijn het meest scherp geprijsd. Dit komt doordat het goedkoop en eenvoudig geproduceerd kan worden. Daarnaast heb je ontzettend veel keus tussen de verschillende soorten stalen radiatoren.

 

Aluminium

Aluminium is een ontzettend goede warmtegeleider. Dit is dan ook een groot voordeel voor een designradiator. Deze wordt ontzettend snel warm en koelt ook snel weer af indien nodig, wel zo handig om de badkamer kindvriendelijk te houden. Daarnaast is aluminium lichter qua gewicht dan staal en RVS.

 

We hopen dat we je met deze punten goed hebben kunnen helpen. Nu is het aan jou welke stijl en kleur in het interieur van jouw badkamer passen!

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.