besparen inkt

Besparen op inkt kopen voor de printer? Let hier op!

Besparen & Budget By jun 10, 2021 No Comments

Print je regelmatig en twijfel je nog om huismerk inkt te kopen? Je bent niet de enige! Waarschijnlijk trekt de scherpe prijs van huismerk inkten jou al voor een groot deel over de spreekwoordelijke streep, maar het is toch handig om met een aantal zaken rekening te houden. Goedkoop is duurkoop, maar dat geldt niet altijd voor huismerk inkten. Met behulp van onderstaande tips kun je voortaan geld besparen op inktkosten, maar nauwelijks inleveren op kwaliteit van de printerinkt. Lees snel verder om te besparen bij inkt kopen!

Originele inkten of een goedkoper alternatief inkt kopen?

Printerfabrikanten kiezen er meestal voor om de printers scherp in de markt te brengen. Ze maken hier soms zelfs verlies op! Het gevolg hiervan is dat de initiële aanschaf van een printer niet een hele grote uitgave gaat zijn voor een consument, maar dat de printerfabrikanten vooral inzetten op de verkoop van inkt-herhaalaankopen. En daar zit nou net de veelgehoorde irritatie bij consumenten. Originele merkcartridges van bijvoorbeeld Canon, HP en Epson zijn enorm duur.

Een goedkoper alternatief en besparen op inkt 

Gelukkig zijn er alternatieven! Je kunt je lege merkcartridges laten navullen in een navulwinkel of ze zelf navullen met een navulpakket. Er zijn ook klooncartridges. Dat zijn inktcartridges gemaakt door een ander merk dan dat van je printer.

Misschien wel het bekendste kloonmerk is het huismerk van 123inkt.nl. Maar onder andere ook Hema, Kruidvat en Inktweb.nl hebben hun eigen huismerkinkt, oftewel klooncartridges. Er zijn ook merken die door meerdere winkels worden verkocht, zoals WeCare en Pelikan.

Geld besparen op inktkosten

Je kunt met klooninkt gemiddeld 70% besparen op je inktkosten. Hoeveel je precies kunt besparen hangt af van je printer en de cartridgeserie.

Let op, niet voor iedere originele cartridge is een alternatief van elk kloonmerk te vinden. Schrijf daarom het typenummer va je originele cartridge op en het typenummer van de printer, als je op zoek gaat naar een alternatief.

Let ook op de garantie

Wil je liever klooncartridges kopen? Controleer of het bedrijf garantie geeft op hun producten. Dit is vaak een goede manier om erachter te komen of ze hoge kwaliteit inkt verkopen. Geven ze geen garantie? Dan kun je er maar beter niet bestellen! Daarnaast kun je bij online webwinkels ook een blik werpen op hun reviewsysteem. Als ze een onafhankelijk reviewsysteem hebben met eerlijke verzamelde klantreviews, dan geeft dit een goed beeld of de webshop betrouwbaar is.

Als je dan toch een originele cartridge wilt kopen, vergelijk de prijzen dan goed. Voor dezelfde cartridge betaal je in sommige winkels wel twee keer zoveel dan in andere winkels. Voor online shoppers zijn er meerdere prijsvergelijkingswebsites die geraadpleegd kunnen worden, zodat je de beste prijsdeal kunt vinden.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.