houtpellets houtkachel

Houtpellets voor de openhaard of houtkachel. De voordelen!

Huis & Tuin By jul 28, 2021 No Comments

Wist je dat je in een haard of houtkachel ook prima houtpellets kunt branden? Door een pelletkorf te gebruiken, kun je profiteren van alle voordelen van het stoken met houtpellets. Wat die voordelen precies zijn? We vertellen het je hier.

 

Het is milieuvriendelijker

Een pellet wordt gemaakt van hout uit bossen met een FSC-keurmerk. Dat betekent dat er voor iedere boom die voor de productie hiervan wordt gebruikt, weer een nieuwe wordt geplant. Houtpellets zijn dus een CO2-neutraal product. Ook worden houtpellets voor een groot deel gemaakt van zaagsel, waardoor er geen hout wordt verspild en van afval weer een bruikbaar product wordt gemaakt.

houtpellets

Houtpellets zijn brandstofbesparend

Met pellets kun je veel kosten besparen, omdat er minder brandstof nodig is bij het stoken met houtpellets. Dat ga je uiteindelijk dan ook zien op je energierekening. Doordat de pellets een hoog rendement hebben, heb je met minder brandstof meer warmte. Fijn toch?! Wist je dat de besparing in vergelijking met andere brandstoffen zelfs op kan lopen tot 50% of meer? Dat maakt het ook een stuk voordeliger dan bijvoorbeeld brandhout.

Het is ontzettend praktisch

Naast dat ze goed zijn voor het milieu en je er kosten mee kunt besparen, zijn ze ook erg gebruiksvriendelijk. Zo heb je voor de opslag van houtpellets veel minder ruimte nodig dan voor bijvoorbeeld haardhout en hebben ze een erg goede en lange houdbaarheid. Dat is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. Doordat ze zijn verpakt in zakken van 15 kilogram, kun je ze gemakkelijk tillen of verplaatsen. Daarnaast hebben houtpellets een heel efficiënte verbranding, waardoor je weinig asresten overhoudt en je dus niet veel afval hebt en hoeft schoon te maken. Ook hebben ze minder rookvorming dan bijvoorbeeld brandhout, hoef je er geen hout voor te hakken en heb je geen last van een vonkenregen met houtpellets. Tel die voordelen maar op.

houtpellets

Gebruik jij al pellets voor je openhaard?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.