De voordelen van een vloerkleed in huis

Huis & Tuin By okt 03, 2018 19 Comments

In de herfst en de winter brengen we meer tijd door in huis, dat is ook niet zo vreemd want buiten is het kouder en natter. In deze seizoenen maken we het vaak wat knusser in huis en de ouders onder ons willen het ook graag kindvriendelijk houden. Als je kinderen hebt is een vloerkleed eigenlijk niet te missen in huis, het is niet alleen mooi maar tevens praktisch! Iets wat bij ons in huis echt niet te missen valt is een vloerkleed, hier lees je de voordelen van een vloerkleed.

Voordelen van een vloerkleed in huis. Sfeer!

Een van de voordelen van een vloerkleed is dat het zorgt voor sfeer in huis. De ruimte wordt door een vloerkleed minder kil. Vloerkleden zijn verkrijgbaar in veel verschillenden kleuren, materialen, structuren en maten. Ook zijn er diverse prijscategorieën waaruit je een gepast vloerkleed kunt kiezen, vloerkleden zijn daarom voor iedereen in zijn of haar stijl en prijsklasse verkrijgbaar.

Het afbakenen van ruimtes

Door het gebruik van een vloerkleed kun je een ruimte afbakenen. Als je meubels zonder vloerkleed in een ruimte staan kan dit wat rommelig staan, met een vloerkleed zorg je voor eenheid. Helemaal als je in huis één grote ruimte is, bijvoorbeeld met een open keuken, kun je voor een gezellig knus zithoekje zorgen met een mooi vloerkleed.

voordelen van een vloerkleed

Een vloerkleed zorgt voor warmte

Je zult het vast weten, een vloerkleed voelt een heel stuk warmer aan onder je voetjes dan een harde vloer van tegels, parket of laminaat. Maar dat is niet het enige, een vloerkleed zorgt er voor dat de warmte langer in je huis zal blijven, de vezels van een vloerkleed hebben namelijk een isolerende functie (goed voor je energierekening). Ook oogt een kamer een stuk warmer als je gebruik maakt van een vloerkleed.

Een vloerkleed dempt geluid

Een vloerkleed dempt geluid, als je er overheen loopt of de kinderen laten er een speeltje op vallen maakt het lang niet zoveel geluid als wanneer dat op een harde ondergrond doet. Maar wist je dat een vloerkleed ook zorgt dat de geluiden van bijvoorbeeld tv en radio absorbeert? In een ruimte met een glad oppervlakte zal het geluid worden weerkaatst, plaats je een vloerkleed dan absorbeert dit juist.

Bescherming van de vloer

Een van de fijnste voordelen van een vloerkleed vind ik dat een vloerkleed de vloer beschermt. Helemaal als je een vloer hebt die gevoelig is voor krassen is een vloerkleed een goede uitkomst. Tip: als je kiest voor een groot vloerkleed zet dan de banken en of stoelen en de salontafel op het vloerkleed. Een vloerkleed zorgt ervoor dat de meubels niet verschuiven en jij dus geen krassen zult hebben op je vloer.

Een vloerkleed in huis is gezond

Nu denk je misschien, huh? Doe niet zo gek! Maar het is echt zo, een vloerkleed in huis hebben is ook goed voor je gezondheid. Met een vloerkleed in huis beperk je huisstofmijt en stof in je huis. Een zacht vloerkleed zorgt er voor dat de stofdeeltjes worden vastgehouden in de vezels. Op deze manier adem je de stofdeeltjes minder snel in en dus goed als je last hebt van allergie, maar ook goed voor je luchtwegen. Dit stof zuig je natuurlijk makkelijk weg als je het kleed stofzuigt.

Een vloerkleed is het perfecte accessoire in huis als je kinderen hebtvoordelen van een vloerkleed

Al deze voordelen zijn natuurlijk super en verwijzen in een aantal gevallen ook naar de kinderen. Kinderen spelen graag op de vloer, met een vloerkleed hebben ze een lekker warm stukje waar ze op kunnen spelen. Je moet er toch niet aan denken dat je kindje met de autootjes over je mooie houten vloer krast? Spelen op een vloerkleed is lekker warm en tevens bescherm je de vloer tegen beschadigingen. Ook  kleine kindjes die leren zitten, kruipen en lopen hebben zeker voordelen van een vloerkleed in huis, er zullen nog wel eens ongelukjes gebeuren maar het (om)vallen op een vloerkleed is een stuk minder hard dan bijvoorbeeld op tegels en zo kun je het kindvriendelijk houden.

 

Heb jij een vloerkleed in huis?

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

19 Comments

 1. Nicole Orriëns schreef:

  Jazeker! Ik ben er dol op. Ik heb er twee die in de was kunnen. Ideaal vind ik dat.

  1. Maddy schreef:

   Dat is zeker ideaal zeg!

 2. Nadia schreef:

  Hier een klein kleedje in huis, ik wil nog graag een grotere, maar nog niet één naar mijn zin gevonden eigenlijk…

  1. Maddy schreef:

   Is natuurlijk ook belangrijk om er één te hebben die echt bij je past en waar je echt tevreden mee bent! Succes met de ‘zoektocht’ 😉

 3. Lodi schreef:

  Ik vind het absoluut mooi staan en het is lekker warm, toch hebben wij geen kleed omdat het eigenlijk niet past in ons huis.

 4. Malou Rouwhof-Beld schreef:

  Wij hadden er altijd eentje, want ik vind het ook erg leuk staan. Maar toen mijn dochter allergisch bleek te zijn voor kattenharen hebben we hem weggedaan. Ook de katten moesten toen helaas naar een ander huisje en het lukte niet om alle haren uit het kleed te krijgen.

 5. Maddy schreef:

  Ja fijn is dat he, dat scheelt echt vind ik

 6. Maddy schreef:

  Ja heerlijk he?! Doen ze hier ook regelmatig

 7. Femke schreef:

  Ja, een mooi kleed vind ik echt onmisbaar als aankleding in huis. En superhandig met kinderen, lekker zacht voor de voetjes!

 8. priscilla schreef:

  Wij hebben zelf ook een mooi kleed. Niet alleen lekker warm voor de voeten, maar ook echt nodig om de grote ruimte te breken.

 9. Lindsey Beljaars schreef:

  Yes, wij hebben zelf ook een vloerkleed. Geeft zo’n knusse, warme uitstraling.

 10. Amanda schreef:

  Zeker, ik ben fan van vloerkleden! Zelf hebben we een groot vloedkleed in de woonkamer liggen. Het geeft sfeer, geeft de ruimte aan én het voelt ook fijn als je blote voeten hebt (geen koude vloer).

 11. Laura schreef:

  Ja we hebben zeker een vloerkleed in huis, alleen ik zou wel een andere willen 🙂

 12. Gerdi schreef:

  Wij hebben momenteel geen vloerkleed, want kunnen de juist nog niet vinden..

 13. Rory schreef:

  Wij hebben twee berbers in de woonkamer (ecru Marokkaanse kleden). Een grote in de woonkamer en een kleine in de speelhoek (ook in de woonkamer). Ecru? Met een klein kind? Yep. Ooit heeft mini me mijn glas port per ongeluk omgegooid, en je zal het geloven of niet, maar met spa rood heb ik het nagenoeg helemaal weg gekregen. Bizar.
  Wat ik overigens wel een beetje vreemd vind klinken (maar ik heb de wijsheid niet in pacht) is dat een vloerkleed ervoor zorgt dat je minder huismijt en stof in je huis hebt? Dat gaat toch júist in een kleed zitten? Ik merk dat met stofzuigen juist alle stof omhoog komt (ik moet altijd flink niezen).

 14. Fleur schreef:

  Ik heb zojuist het vloerkleed uit mijn vaders huis in mijn woonkamer gelegd. Op dit kleed heb ik zelf mijn eerste stapjes gedaan

 15. Nathalie - Volgmama schreef:

  Nee nog niet maar wil er wel heel graag een hebben in de woonkamer. We hebben er alleen nog geen een gevonden die we allebei mooi en betaalbaar vinden.

 16. esther perfors schreef:

  Wij zijn op zoek naar een ander huis. Als dat rond is komt er ook zeker een vloerkleed, zo veel warmer en gezelliger!

 17. Sarah schreef:

  Bij ons valt een vloerkleed ook niet meer te missen in huis. Lekker zacht aan de voetjes, warm en zorgt inderdaad voor sfeer. Gezellig 🙂

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.