buitenspelen belangrijk

Uit met die schermen! 5 redenen waarom buitenspelen belangrijk is!

Mama & Kinderen By sep 12, 2019 4 Comments

Vroeger, toen ik nog een klein meisje was, speelden we bijna altijd buiten. Weer of geen weer. Voetballen op het schoolplein, stoeprandje, verstoppertje, fietsen, eikels zoeken.. Een kleine greep uit de dingen die we vroeger deden wanneer we buiten speelden. Tegenwoordig zitten kinderen steeds meer achter een schermpje in plaats van buiten te spelen. Maar buitenspelen is juist zo goed voor je kind! Want wat is er nu fijner dan frisse lucht en heerlijk kunnen ravotten met vriendjes en vriendinnetjes? In dit blog delen we 5 redenen waarom buitenspelen belangrijk is voor kinderen:

5 redenen waarom buitenspelen belangrijk is voor kinderen:

Een goede bijdrage aan de ontwikkeling

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat wanneer je tijd buiten in de natuur doorbrengt dit een positief effect op je kan hebben. Het buitenspelen stelt je kind in staat om oefeningen te doen met lichaam als geest. Het is goed voor de sociale, cognitieve, motorische en sensorische ontwikkeling van je kind.

Buitenspelen is belangrijk omdat het stress vermindert

Lekker de frisse lucht in. Het is gezond voor je en we worden er rustiger van. Zo ook kinderen. Nadat ze lekker hebben buiten gespeeld zullen ze meer rust voelen en zijn ze beter in staat om stressfactoren naast zich neer te leggen of aan te kunnen.

Ontwikkeling van de fantasie

Kinderen spelen vaak erg leuk buiten. Vaak is er geeneens speelgoed voor nodig omdat alle natuurlijke elementen de fantasie genoeg prikkelen. Denk aan het eikels of kastanjes zoeken in de herfst, de mooiste bladeren vinden. Buitenspelen zal je kind de vrijheid bieden om innovatief, verkennend en avontuurlijk bezig te zijn. Je kind zal nieuwsgierig worden naar eigenlijk alles wat hij ziet.

Lekker vies worden

Minder leuk voor jou als ouder misschien, maar ontzettend leuk voor je kind. Wist je dat vroege blootstelling aan ziektekiemen voordelen kan hebben voor het immuunsysteem van je kind. Daarbij kan het angsten verminderen bij je kinderen.

Een betere concentratie

Kinderen worden geïnspireerd in de natuur. Dit worden ze door dingen die ze doen, maar ook de dingen die ze zien. Het opletten bij het oversteken, en het zorgen dat de bal niet tegen een auto komst. Ze leren zich focussen en concentreren, ook als ze weer thuis zijn.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

4 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.