linnen gordijnen

Kiezen voor de mooiste linnen gordijnen, waar hou je rekening mee?

Huis & Tuin By mrt 26, 2020 No Comments

Linnen gordijnen geven een bijzondere sfeer aan je woning. De natuurlijke stof heeft een grove structuur. Het linnen waarmee de stof geweven is, is ook niet overal even glad. En juist deze verdikkingen in het draad geven de stof het kenmerkende voorkomen. Linnen gordijnen zijn stoer, ruig, grof en industrieel. Het is een stof met een natuurlijke uitstraling en past prachtig in een industrieel interieur of landelijke kamer. Je kan zelf kiezen welke afwerking van de gordijnen je wilt en welk systeem om ze op te hangen. Bijvoorbeeld een rails met meerdere plooien of juist een gordijn met ringen of lussen.

Linnen gordijnen mogen niet in de wasmachine

De onjuiste reiniging van linnen raamdecoratie zorgt ervoor dat de stof krimpt. 100% linnen wordt daarom dus niet gewassen. Het reinigen van linnen gordijnen kan je bij een stomerij laten doen. Dat is natuurlijk wel een nadeel van deze stof aangezien het gebruik van een wasmachine voordeliger is dan de wasserette. Maar anderzijds, hoe vaak was je gordijnen nou echt?

Als je bijvoorbeeld kleine kinderen hebt die hun handen of neus graag afvegen aan het gordijn is dit wel iets om rekening mee te houden bij de aanschaf van linnen raamdecoratie. Een tweede puntje is dat linnen kan verkleuren. Hoewel iedere stof na verloop van tijd verkleurt is linnen daar meer vatbaar voor. Omdat het een natuurlijk product is verkleuren de gordijnen wat eerder dan andere stoffen.

Tal van mogelijkheden

Gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende natuurlijke kleuren zodat er altijd een match met je interieur is. Ook kunnen gordijnen van linnen worden gevoerd, het is namelijk niet de meest verduisterende stof. Als je dus wilt uitslapen en mooie gordijnen van linnen in de slaapkamer wilt zijn gevoerde gordijnen wel een uitkomst.

Het voeren van gordijnen is ook nog eens bevorderlijk voor de isolatie en het geluid in de kamers. De voering dempt het geluid en houdt de warmte binnen. In de zomermaanden houdt een goed gordijn de warmte juist weer buiten. Maar de licht doorlatende eigenschap van het linnen maakt deze gordijnen een mooie toevoeging voor de woonkamer, je hebt wel het voordeel van daglicht maar geen inkijk van vreemden.

Deze soort gordijnen zijn een mooie toevoeging voor je woning met hun kenmerkende stoere uitstraling en fijne eigenschappen. Een leuke en betaalbare webshop waar je deze gordijnen kunt kopen is Voordeelgordijnen.nl!

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.