De top 5 verkleedideeën voor carnaval voor kinderen!

Mama & Kinderen By feb 08, 2020 No Comments

Carnaval komt er alweer aan! In veel steden en dorpen wordt dit feest gevierd. Zo doen ook veel scholen mee aan het carnavalsfeest en genieten veel kinderen er dan ook uitbundig van. Verkleden is tenslotte een feestje voor bijna ieder kind. Nog inspiratie nodig voor jouw kinderen? In deze blog delen we de top 5 verkleedideeën voor carnaval voor kinderen met je.


Verkleedideeën voor carnaval voor kinderen

Carnaval is een feest voor groot en klein. De kostuums zijn er dan ook in verschillende soorten en maten. De keuze is reuze en misschien zie je door de bomen het bos niet meer. Wat het ook gaat worden, ga voor een carnavalskostuum waar jouw kind zich prettig in voelt. Laat je kind meedenken en eventueel zelf de keuze maken. Wat zal het trots zijn en schitteren als het carnaval is. Lees snel verder voor ons top 5 lijstje verkleedideeën voor kinderen!

verkleedideeën carnaval

1) Ga voor grappig!

Carnaval moet vooral leuk én grappig zijn. 1 van de 5 verkleedideeën is dan ook een grappige carnavalsoutfit. Een grappig carnavalskostuum is altijd een hit. Denk hierbij aan wat jouw kind grappig vindt. Een aantal grappige carnavalskostuums zijn:

  • Een instapkostuum, dit kan variëren van dinosaurus tot leeuw.
  • Een etenswaren kostuum, denk aan een gebakken ei, een sperzieboon of bijvoorbeeld een fles ketchup.
  • Niet te missen, de clown.
  • Een opblaaskostuum.

2)Helden of idolen

Ieder kind wil zijn of haar idool maar wat graag een dagje zijn. Ieder jaar zie je kinderen als Superman, Spiderman of Zorro. Maar wat vind je van dit Mario kostuum dat Bram draagt? Hij is groot fan van Mario, je weet wel, van de spelletjes die je vroeger op de Nintendo speelde.

Mario Kostuum

3) Disney kostuums

 

verkleedideeën carnaval

Deze mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje met verkleedideeën voor carnaval! Iedereen kent meerdere Disney figuren, hoe leuk is het dan om eens in de huid van een disneykarakter te kruipen? Emma is helemaal wilt van Mickey en Minnie Mouse. Zij gaat dan ook als Minnie Mouse naar de kindercarnaval en was zo blij met haar pakje dat ze het niet meer uit wou toen ze naar bed moest. Maar ook Anna of Elza uit Frozen is natuurlijk helemaal te gek. Of misschien is je dochter helemaal wild van Peter Pan, dan kan ze natuurlijk als Tinkerbell gaan. En misschien vind jij dit Tinkerbell kostuum voor dames wel erg leuk zodat jullie kunnen twinnen!

4) Dierenkostuum

Veel jongens en meiden zijn gek op dieren. Een dag in de huid van je favo dier kruipen is dan ook iets wat toch best een heel aantal kinderen erg leuk vinden.

Natuurlijk kan je kind ook gaan voor een uitgestorven dier zoals een dinosaurus of juist voor een fantasiedier zoals de Unicorn, iedere meisjesmama kent dit fenomeen. Zoals je op onderstaande foto kunt zien was dit ook de keus van Merel. Dit wist ze al ver voor carnaval trouwens. Met een gekleurde pruik om het helemaal af te maken! Ze is er lyrisch over en eigenlijk komt dit ook mij prima uit, zo loopt ze niet dagen met gekleurde haren.

verkleedideeën carnaval

5) Beroepen

Later als ik groot ben wil ik … worden! Veel kinderen denken er al over na. Of ze het uiteindelijke beroep gaan uitoefenen is een tweede, maar een dagje met carnaval als bijvoorbeeld politieagent is ook super leuk! Of wat dacht je van piloot of zuster? Veel meisjes hebben ook de droom om dansers te worden of zitten zelfs op dansles. Dan is het ook erg leuk om als dansers te verschijnen met carnaval. Een matchende tutu voor dames erbij voor papa en hij is meteen haar held met zijn grappige carnavalskostuum 😉

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.