Europese vakantiebestemmingen

5 toffe Europese vakantiebestemmingen voor de zomer van 2020

Vakantie & Uitjes By feb 04, 2020 1 Comment

De maand januari zit er alweer op. En dat betekent ook dat we weer een maand dichterbij de zomer zijn. Heb jij jouw zomervakantie al geboekt? Veel Nederlanders boeken deze periode alvast hun vakantie. Bijvoorbeeld om te profiteren van vroegboekkortingen, of om te zorgen dat hun favoriete hotel nog niet volgeboekt is. Nog niet geboekt? En kun je wel wat inspiratie gebruiken? In deze blog vind je 5 toffe Europese vakantiebestemmingen waar je deze zomer absoluut naartoe kunt gaan.


Sardinië

Sardinië heeft alles in huis voor een onvergetelijke vakantie. Dit Italiaanse eiland heeft prachtige stranden (de kustlijn is bijna 2.000 kilometer lang), een geweldige natuur en spraakmakende historische steden en dorpjes. De meeste toeristen vind je in het zuiden en oosten van het eiland. Het westen en het oosten zijn nog relatief onontdekt, maar des te avontuurlijker.

Top-3 bezienswaardigheden in Sardinië

  1. De talloze witte stranden (natuurlijk)
  2. De grotten van Neptunes
  3. De stad Cagliari

europese vakantie bestemmingen

Algarve

De Algarve is een van de meest populaire vakantiegebieden in Portugal en mag dan ook niet missen in ons rijtje van Europese vakantiebestemmingen. Het ligt helemaal in het zuiden, en is daarom ook het meest zonnig. Je kunt hier eigenlijk het hele jaar door wel bivakkeren. De Algarve staat bekend om de schitterende stranden, de prachtige authentieke dorpjes en natuurlijk de lokale visspecialiteiten. Wat de Algarve in het bijzonder zo mooi maakt zijn de indrukwekkende rotsen en kliffen. Perfect voor een mooie wandeling.

Top-3 bezienswaardigheden in de Algarve

  1. Praia da Marinha (een strand rechtstreeks uit de vakantiebrochure)
  2. Sagres Point (het meest zuidwestelijke punt van Europa)
  3. Albufeira (toeristisch, maar ook ontzettend gezellig en veelzijdig)
Europese vakantie bestemmingen

Praia da Marinha

Kroatië

Kroatië is erg populair onder de Nederlandse vakantiegangers en hoort dan ook echt in deze top 5 Europese vakantiebestemmingen. Het is meestal goedkoper dan Frankrijk, Spanje of Italië. Een Kroatië Pakketreis is er vanaf €640 in het hoogseizoen. Het land heeft eigenlijk voor iedereen wel wat te bieden. Het land biedt een geweldige kustlijn met talloze kleine eilandjes. Maar ook het binnenland vind je talloze pareltjes. Denk dan vooral aan prachtige bossen, nationale parken en prachtige meren en watervallen. Split, Pula, Hvar en Dubrovnik zijn de bekendste steden die zeker de moeite waard zijn.

Top-3 bezienswaardigheden in Kroatië

  1. Nationaal park Plitvice meren (prachtige watervallen, rotsen, grotten en meren)
  2. Dubrovnik (een van de mooiste steden van de Adriatische kust)
  3. Amfitheater van Pula
Europese vakantie bestemmingen

Plitvice meren Kroatië

Zakynthos

Wil je een écht ontspannen vakantie, maar wil je niet naar het einde van de wereld vliegen? Dan is het Griekse eiland Zakynthos zeker het overwegen waard. Vanaf Amsterdam is het slechts 3 uur vliegen, maar je waant je even aan de andere kant van de wereld. Dat komt natuurlijk door de allermooiste stranden, de schildpadden en de schitterende blauwe zee. Zakynthos is een perfect eiland om helemaal tot rust te komen, maar met een huurauto is het ook erg leuk om het eiland verder te verkennen.

Europese vakantie bestemmingen

Navagio Beach

Top-3 bezienswaardigheden in Zakynthos

  1. Het scheepswrak op Navagio Beach
  2. De bijzondere Caretta-Caretta schildpadden
  3. Bergdorpen zoals Gyri, Loucha en Agia Marina

europese vakantie bestemmingen

Macedonië

Houd je van historie, cultuur en natuur? En wil je een keer iets anders? Dan is Macedonië misschien wel een geschikte  Europese vakantiebestemming voor jou dit jaar. Het is een vakantieland dat erg in opkomst is, maar zeker nog niet massaal. Op slechts 2,5 uur vliegen van Amsterdam vind je rijke historie, prachtige dorpjes en een ongerepte natuur. Ontspannen kan ook zeker, daarvoor kun je terecht aan het meer van Ohrid. Leuke bijkomstigheid van een vakantie in Macedonië is dat het ook nog eens hartstikke betaalbaar is.

Top-3 bezienswaardigheden in Macedonië

  1. Ohrid en het meer van Ohrid
  2. Het nationaal park Park Pelister (bijzondere flora en fauna)
  3. Watervallen van Vevchani
Europese vakantie bestemmingen

Ohrid

 

Liever dichter bij huis? Dan is een vakantie in Luxemburg misschien wat voor jou! Lees dan onze blog ‘Op vakantie naar Luxemburg‘.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

  1. peter schreef:

    hele leuke post en wat heb ik een zin in vakantie zeg ! Haha jammer dat het helaas in de soep loopt dit jaar. Ik las dit en vond het zo chill haha, dus misschien een leuke tip ik zoek nu lekker exotische recepten (bijvoorbeeld via:https://www.kupino.nl/folders/jumbo) en kook het dan met de kleintjes, doen we net of wee op de bestemming zijn hebben jullie ook leuke oplossing voor dit jaar?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.