wijn

Uitgebreid koken? Vergeet ook de wijn niet!

Eten & Drinken By nov 18, 2021 No Comments

Ga je een uitgebreid diner bereiden? Zomaar, omdat je er zin in hebt en genoeg tijd om eens even lekker een hele dag in de keuken bezig te zijn? Of omdat er een bijzondere gelegenheid voor de deur staat, de feestdagen bijvoorbeeld, of een ander gezellig samenzijn met vrienden of familie? Dan zijn er heel veel dingen waar je aan moet denken, wil je de avond perfect laten verlopen. Iets wat zeker niet op je lijstje mag ontbreken is de juiste wijn.

Het lijkt wel toveren!

Wijn lijkt, zeker in combinatie met een maaltijd, wel over magische krachten te beschikken. Schenk je namelijk bij een gerecht de wijn die er perfect bij past, dan gaat de maaltijd extra lekker smaken. Alle bijzondere smaakcomponenten komen beter tot zijn recht, en lijken nog meer aanwezig te zijn, op een prettige manier. Maar dat niet alleen. De wijn zelf wordt er ook extra lekker door als je hem in combinatie drinkt met een goed gerecht op je bord. De wijn en de maaltijd kunnen elkaar als het ware versterken, zodat alle smaken die erin aanwezig zijn nog beter tot zijn recht komen.

Ga je dus een uitgebreid diner bereiden, dan kan het zeker geen kwaad om ook voldoende aandacht te besteden aan de wijn die je gaat serveren. Weet je zelf niet zeker welke wijn het best past, dan kun je bij het wijn kopen het best wat hulp inschakelen. Even zoeken op internet kan je vaak al verder helpen, maar ook de medewerker van de (al dan niet online) slijter staat je graag te woord. Maak gebruik van de uitgebreide kennis die er is over wijnen, zodat jouw gerechten extra goed tot hun recht komen en je nog lekkerder kunt genieten met zijn allen.

Voor de smaak, maar ook voor de sfeer

Een wijntje dat drink je bij de maaltijd om de smaak ervan nog beter te maken. Wijn bij wild, bijvoorbeeld, is bijna onmisbaar. Wild heeft een zeer uitgesproken smaak, en juist door de perfecte wijn erbij te serveren, komen de smaken helemaal in balans.

Naast een functie als het gaat om de smaak, is wijn ook prima geschikt om de sfeer te verhogen. Het heeft altijd iets gezelligs, maar ook iets chiques, als er tijdens het diner mooie, gevulde wijnglazen op tafel staan. Bovendien lijk je het met een wijntje in de buurt ook al snel wat rustiger aan te doen. Je neemt af en toe even de tijd om rustig een slokje te nemen, een klein rustmomentje, om even te genieten. Zeker in een tijd waarin we altijd haast hebben is zo’n momentje meer dan welkom, vooral als de avond wat jou betreft niet lang genoeg kan duren.

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.