twijfelaar bed
Huis & Tuin,  Tieners

Twijfelaar bed, perfect voor een kleine slaapkamer!

Bedden zijn er in veel verschillende soorten en maten. Wanneer je slaapkamer niet al te groot is, kan een twijfelaar bed de perfecte oplossing zijn. Twijfelaar bedden zijn namelijk ideaal in kleine slaapkamers. Niet genoeg ruimte voor een groot 2 persoonsbed en is een 1 persoonsbed geen optie? Dan kan een twijfelaar de juiste uitkomst zijn.

Wat is een twijfelaar bed?

Een twijfelaar wordt ook wel een anderhalf persoonsbed genoemd. De maten van een twijfelaar liggen tussen de 100cm breed en de 135cm breed. Net geen éénpersoonsbed en net geen tweepersoonsbed. De twijfelaar dus. Om even te vergelijken: een gemiddeld eenpersoonsbed is 90cm breed en een tweepersoonsbed in de kleinste maat is 140cm breed. Een twijfelaar bed valt daar dus precies tussenin.
Uiteraard hoort bij een twijfelaar ook een lattenbodem en een matras. De beste optie is dan om twee lattenbodems aan te schaffen en één matras. Dan moet je wel de maten van het bed weten. We gaan nu uit van een bed van 130cm breed en 200cm lang. Je gaat dan voor twee lattenbodems in de maat 65cm breed en 200cm lang. Daar hoort natuurlijk ook een matras 130 x 200 cm bij.
Ben je niet zo lang? Schroom dan niet om voor een bed te gaan dat net 10 cm korter is, scheelt je meteen weer 10 cm ruimte! Bedden zijn er namelijk ook in een lengte van 190 cm. Uiteraard koop je daar dan een matras 130 x 190 cm bij en ook de lattenbodem moet dan 10 cm korter zijn.

Een twijfelaar bed in tienerkamers en studentenkamers

Wist je dat deze soort bedden steeds meer voorkomen in tienerkamers en studentenkamers? Dit komt doordat deze bedden toch wel wat groter zijn dan eenpersoonsbed en je er ook met zijn tweeën prima in kunt slapen. Daarnaast vinden tieners een eenpersoonsbed vaak net iets te krap liggen. Doordat een twijfelaar net iets ruimer is en niet veel meer ruimte in beslag neemt, is dit een ideale oplossing in een tienerkamer of studentenkamer. Wanneer je kiest voor een twijfelaar met opbergruimte onder het bed is de missie helemaal geslaagd.

Terug naar een kleiner bed

Hoewel een twijfelaar bed vaak in tienerkamers en studentenkamers wordt geplaatst betekent dat niet dat een twijfelaar alleen voor tieners en jongeren geschikt is. Integendeel zelfs! Een twijfelaar is ook een perfect bed voor bijvoorbeeld oudere mensen die jarenlang in een groot bed hebben geslapen maar terug willen naar een kleiner bed. Zie het zo: een twijfelaar is hierbij een tussenoplossing tussen een eenpersoonsbed en een tweepersoonsbed.

De voordelen van een twijfelaar bed:

Twijfel je over een twijfelaar bed? Lees dan hier de voordelen zodat je uit de twijfel kunt komen:

  • Een twijfelaar bed neemt minder ruimte in beslag dan een tweepersoonsbed
  • Daarnaast is het net wat breder dan een eenpersoonsbed
  • Perfect bed voor in kleine kamers
  • Vaak goedkoper dan een tweepersoonsbed
  • In een twijfelaar slaap je perfect alleen, maar met zijn tweeën is het ook heerlijk knus

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 29 jaar |

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.