tips hoofdkussen

Met deze tips vind jij het hoofdkussen dat bij je past!

Vrouw By dec 14, 2020 No Comments

Slapen, wie is er niet dol op? Ik in ieder geval wel. Wist je dat bijvoorbeeld dat we een derde deel van ons leven in bed doorbrengen? Daar hoort uiteraard een prettig en goed hoofdkussen bij. Niets zo vervelend om ’s ochtends wakker te worden met een stijve nek of in de nacht niet goed je draai kunnen vinden door een kussen dat niet prettig ligt. Met deze tips vind jij het hoofdkussen dat bij jou past!

Hoe slaap jij? Tips om een hoofdkussen te vinden dat bij jou past!

Om een fijn kussen uit te kunnen zoeken moet je jezelf eerst afvragen hoe je slaapt. Wat is jouw slaaphouding? Ben je een zij-, bij- of rugslaper? Wanneer jij een zijslaper bent, slaap je goed op harde en hoge kussens. Ben je een buikslaper, dan slaap je beter op een laag kussen dat inveert. Als je een rugslaper bent is een hoofdkussen dat hard en niet te hoog en niet laag is de juiste keuze voor jou.

Tips voor een hoofdkussen voor de zijslaper

De manier waarop de meeste mensen slapen! Wanneer je een zijslaper bent heeft je hoofd een ondersteuning nodig die er voor zorgt dat de kromming van de hals zoveel mogelijk voorkomen wordt. Hoe harder de matras is en hoe breder jouw schouders zijn, hoe steviger en hoger het hoofdkussen zal moeten zijn. Wanneer je een zijslaper bent is de kans aanwezig dat de wervelkolom tussen schouders en bekken doorzakt. Daarom is het belangrijk om een goed matras en een goede bedbodem te hebben zodat je lichaam op de juiste manier ondersteuning krijgt. Heb je vastgesteld wat voor een slaper jij bent? Dan kun je een hoofdkussen kopen!

Tips voor een hoofdkussen voor de buikslaper

Helaas maar waar; dit is de minst goede slaaphouding. Doordat het hoofd best wat moet draaien in deze houding kun je een stuk sneller hinder ondervinden van je hoofd of nek. Daarom is het aan te raden om een kussen te nemen dat zacht en plat is wanneer je een buikslaper bent. Denk hierbij aan een hoofdkussen met een laag vulgewicht of een kussen dat een hoog percentage dons bevat.

Tips voor een hoofdkussen voor de rugslaper

Als je op je rug slaapt, is het belangrijk dat je er voor zorgt dat je hoofd niet lager of hoger dan de rest van jouw lichaam zal komen te liggen. Een rugslaper heeft profijt van een hoofdkussen dat iets lager is dan dat van een zijslaper. De ruimte tussen je nek en matras moet namelijk opgevuld worden zodat de kin niet op je borst rust en het hoofd niet naar achter valt. Een rugslaper heeft dus een iets platter kussen nodig dan een zijslaper, maar een hoger kussen dan een buikslaper.

Een zacht of juist een hard hoofdkussen?

Uiteraard heeft dit te maken met de persoonlijke voorkeur die jij hebt. Het gaat er uiteindelijk om dat het kussen dat jij kiest voldoende steun kan bieden voor de manier waarop jij slaapt. Zachte als harder kussens kunnen beide voldoende steun bieden, het ligt meestal aan de hoeveelheid vulling die in een hoofdkussen zit. Vaak kiezen de rug- en de buikslapers voor een kussen dat wat zachter is, in tegenstelling tot een zijslaper. Een zijslaper geeft veelal de voorkeur aan een kussen dat wat harder is.

Een ergonomisch hoofdkussen

Een ergonomisch kussen wordt meestal van visco-elastisch schuim gemaakt. Dit schuim verdeelt de druk van het lichaam. Hierdoor worden hoofd en nek goed ondersteund. Een visco-elastisch kussen is een kussen met een vaste vorm, dit in tegenstelling tot kussens die met wol of dons gevuld zijn. Doordat deze kussens een vaste vorm hebben, is die vorm ook niet aan te passen door het kussen te kneden. Op deze soort kussens zul je sneller last van transpiratie hebben doordat het materiaal van het kussen net zo vast is als de vorm. Hierdoor ventileert het kussen minder goed dan een kussen van wol of dons.

Een neksteun hoofdkussen

Kussens zonder neksteun hebben het nadeel dat ze de nek niet of niet voldoende ondersteunen. Je kunt uiteraard het kussen wat vormen, maar na wat draaien zal deze vorm niet behouden blijven. Een kussen met neksteun zorgt er echt voor dat je nek goed ondersteund wordt. Neksteunkussens bevatten meestal verschillende materialen. Zo kan een neksteun kussen een toplaag voor extra zachtheid bevatten en daarnaast traagschuim dat zich naar je lichaam zal vormen.

tips hoofdkussen

Lees ook: de fijnste tips om je slaapkamer in te richten!

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.