geduld

Tot tien tellen momentjes, hier zijn ze!!

Mama & Kinderen By mei 06, 2019 1 Comment

Ik ben de eerste die het toegeeft: geduld is zeker niet mijn sterkste eigenschap. Niet sinds ik moeder ben geworden, en daarvoor eigenlijk ook niet. Als ik iets niet ben, dan is het geduldig. Je zou denken dat het moederschap mij toch wat geduld zou hebben geschonken, maar niets is minder waar. Regelmatig heb ik tot tien tel momentjes, en ik ben gelukkig niet de enige! Er zijn gelukkig regelmatig meerdere mama’s die ook zeker wel eens, lees: vaak, tot tien moeten tellen. En wel om een aantal van deze redenen:

Als je peuter niet mee wil werken tel je tot tien

Aan wat dan ook. Vooral op die momenten dat jij eigenlijk haast hebt. Geen schoenen aan willen hebben, de jas niet aan willen doen of laten doen, geen schone luier wil. Eigenlijk kan dat arme kind er ook weinig aan doen, maar de irritatie stijgt.

Als je kind alle net gestreken was uit de wasmanden trekt

Ik heb 3 kinderen en toch is het me bij alle 3 gebeurd. Op de één of andere manier vinden ze het zo geweldig om in de wasmanden te trekken. Nee die vieze of nog niet gestreken was niet, maar die mega berg die zojuist is weggestreken, daar kunnen ze met die kleine tengeltjes niet vanaf blijven. Alsof ze weten dat je uit je vel kunt springen na een dag waar alles tegenzit. Je snapt het tot tien tellen is hier nodig. Soms zelfs tot 20, 30 of 40…

Wanneer je 365 keer per dag hetzelfde boekje moet voorlezen

Wat nog niet eens een leesboekje is. Het is een aai boekje. Genaamd: Aai leeuwtje aai. In dat boekje staat welgeteld 1 leeuwtje, de rest zijn andere dieren. Maar daar heeft mijn kind natuurlijk lak aan. Alle dieren moeten geaaid woorden. Niet 1x, niet 2x, niet 10x, maar ontelbaar keren per dag.

Als je kind het op een huilen zet omdat iets niet lukt

Kan ik dus echt niet tegen he?! Ver-schrik-ke-lijk! Tot tien tellen is hier dan ook vaak nodig in deze situaties.. Klein of groot, lukt iets niet, dan is de lip laten hangen natuurlijk wel erg makkelijk. Eerst proberen, lukt het niet dan kun je om hulp vragen. Maar meteen huilen? Nee, daar kan ik echt niet tegen!

Als de hele knutsellade op de kop gegooid wordt..

..dat terwijl je dat ding net weer hebt ingepakt. Netjes. Voor de 5e keer die dag. O, denk daarbij wel even dat de strijkkralen van de oudste over de hele vloer rollen en de ander ondertussen de legobox over de grond leeggooit en mama daarbij heerlijk in de lego gaat staan. AU! Of wanneer je gewoon net alles hebt opgeruimd, het 5 minuten later weer een slagveld in je woonkamer is.

Tot tien tellen bij speelgoed dat in je schoenen gedrukt wordt

Onze peuter is gek op dingen verstoppen, duplo blokjes, poppetjes, houten blokjes, alles wat maar ergens in kan. Fijn hoor wanneer je je schoenen aan wilt trekken.

Doorlopen met een peuter

Eigenlijk weten we natuurlijk wel dat dit een missie is die niet zal slagen. Toch maak ik die fout keer op keer. Gewoon, omdat ik dan eerder door de winkel ben. Of sneller in school ben. Of een andere zinloze reden. Hoe sneller ik wil, hoe langzamer mijn peuter gaat.

Als je culinaire hoogstandje weer eens door de kamer vliegt

Kennen we allemaal, wij moeders doen namelijk allemaal elke dag ons stinkende best om een bord eten voor ons kind neer te zetten dat gezond en gevarieerd is, maar tevens zonder mokken naar binnen gaat. Natuurlijk eindigt er weer heel wat op de grond, in het haar, tegen de keuken kastjes of tegen het plafond. Het ligt er maar net aan in wat voor een bui je peuter is. Lachen joh, kinderen!

Wanneer je kind je tas ‘gejat’ heeft

Ja, dit is altijd leuk. Je tas op grijphoogte laten staan. Agenda, daar is niets van over. Je portemonnee is leeg gemieterd op de grond en de make-up die voor het gemak in de tas zat, zullen we het daar maar niet over hebben?

Als je kind besluit een blijvende tekening voor je te maken

Op zichzelf, met watervaste stift. Of op de muur. Met chocoladehanden, of iets anders wat ze gevonden hebben….

Wat is jouw laatste tot tien tel momentje?

Lees ook waarom de wasmachine een hel voor me was!

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

  1. Danielle schreef:

    Leuk geschreven, er staat me nog heel wat te wachten hoor ik wel 🙂

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.