assieraden

Dierbaren dichtbij met assieraden, omdat de liefde niet verdwijnt.

Vrouw By mei 08, 2019 No Comments

Soms verliezen we in ons leven dierbaren om ons heen. Dit kunnen vrienden, familie, maar ook huisdieren zijn. Verlies doet altijd pijn en we hebben daar verdriet van. Dat verlies verwerkt iedereen op zijn of haar eigen manier. Er zijn mensen die foto’s in huis plaatsen, maar er zijn ook mensen die liever zo min mogelijk van de overledene om zich heen hebben. En dat is prima. Iedereen verwerkt de dood van dierbaren op  een andere manier. Tegenwoordig is het mogelijk om het as van de geliefde te verwerken in bijvoorbeeld assieraden om een tastbare en symbolische herinnering aan een dierbare altijd dichtbij te hebben. Dat vind ik een mooi idee en daarom vertel ik je er hier meer over.

Wat zijn assieraden?

Wanneer een dierbare gecremeerd wordt kunnen nabestaanden er voor kiezen om de as in een prachtige urn in huis te bewaren, de as te verstrooien, of de as bij te laten zetten. Een mooie gedachte om een dierbare dichtbij je te houden is om een klein gedeelte van de as in een sieraad te dragen.

Assieraden zijn sieraden/bedels die speciaal zijn ontworpen om de as van een dierbare bij je te kunnen dragen. Deze assieraden kunnen een tastbare herinnering voor jou zijn aan de dierbare die je bent verloren.

In verdrietige en moeilijke tijden kunnen deze sieraden een extra steun voor je zijn en de kracht en rust geven die jij nodig hebt. Of dat nu bij het verwerken van het verlies is, of bij iets anders. Het idee dat de dierbare dicht bij jou is, tastbaar is, doet veel mensen goed.

Blijvende herinnering in huis

Ik kan me ook voorstellen dat je het niet fijn vindt om as bij je te dragen. Het kan namelijk erg prettig zijn voor jou als nabestaande, maar het kan ook benauwend zijn. Iets dat helemaal niet vreemd is, het is namelijk voor iedereen anders. Misschien heb jij wel graag die prachtige foto van jouw dierbare in huis zodat jij altijd kunt kijken naar die dierbare die voor jou zo speciaal is. Wil je daar toch graag een tastbare herinnering bij hebben? Dat kan natuurlijk! Tegenwoordig zijn er namelijk ook mini urnen verkrijgbaar. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld een fotolijst urn of een waxinelichthouder die je eventueel ook kunt laten graveren.

 

assieraden

Bron: www.voordeligeashangers.nl

assieraden

Bron: www.voordeligeashangers.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer een dierbare begraven is

Wanneer een dierbare begraven is en jij toch graag een tastbare herinnering bij je wil dragen is dit ook zeker mogelijk. Er zijn namelijk cilindervormige ashangers die geschikt zijn om tevens een plukje haar van je dierbare in te bewaren. Ook zou je kunnen kiezen om een beetje zand of gras bij je te dragen van de plek waar jouw dierbare begraven ligt.

assieraden

Hoe koester jij overleden dierbaren?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.