badkamerkast

Tips voor het uitzoeken van een badkamerkast

Huis & Tuin By aug 18, 2020 No Comments

Ga je verhuizen, of de badkamer renoveren? Daar komen veel keuzes bij kijken; een nieuwe douche, misschien een bad, het toilet en een nieuw badkamermeubel. En misschien is die laatste nog wel de meest lastige keuze. Want hoe zorg je ervoor dat een badkamermeubel de ruimte optimaliseert en dat er tegelijkertijd genoeg ruimte is om al je spullen op te bergen? Wij geven in dit artikel een aantal tips:

Zwevende badkamerkasten

Wanneer je gaat kijken voor badkamerkasten, let dan vooral op de zwevende modellen. Een zwevende badkamerkast is namelijk niet alleen mooi, maar zorgt er ook voor dat een badkamer optisch groter lijkt. De ruimtelijke ervaring van een kamer hangt namelijk af van het vloeroppervlak dat zichtbaar is. Alle plekken waar de vloer niet zichtbaar is en er dus iets op de grond ligt, zorgen ervoor dat de ruimte kleiner lijkt.

Met een zwevend meubel lijkt een ruimte dus groter, omdat het vloeroppervlak onder het meubel zichtbaar blijft. Helemaal bij een kleine badkamer, is een zwevende badkamerkast ideaal. Let daarbij ook op de plaatsing van andere elementen in de badkamer. Leg je bijvoorbeeld een badmat voor het badkamermeubel, dan kan dit zorgen voor meer sfeer maar ook voor een optisch kleinere ruimte.

Lees ook alles over het douchen met een baby

 

badkamermeubel

Genoeg opbergruimte

Naast de optische ruimte, is het ook slim om te kijken naar de indeling van de badkamerkast. Is er genoeg ruimte om alle spullen op te bergen? Sommige meubels hebben lades, andere hebben kastjes. Lades hebben meestal de voorkeur, omdat je met een la op een eenvoudige manier de volledige hoogte kunt gebruiken. Met een kastje kan dat ook, mits er planken in de kast zitten. Een kast met planken kan dan weer de voorkeur hebben doordat je hier een makkelijker overzicht hebt van de verschillende spullen. Maar ook in lades kun je dit effect creëren met ladeverdelers.

Denk van tevoren goed na welke spullen je in het meubel op wilt bergen, zodat de beslissing voor een meubel met planken of lades makkelijker wordt.

badkamerkast

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.