geld besparen

Overstappen kan zeker lonen! Kun jij besparen door over te stappen?

Besparen & Budget By aug 07, 2020 No Comments

Iedereen wil graag zo min mogelijk betalen aan vaste lasten, is niet zo vreemd toch? Ik bedoel waarom meer betalen dan dat we eigenlijk zouden moeten? Vaste lasten zijn er nu eenmaal, daar kunnen we niet onderuit. Leven kosten geld, maar het zou zonde zijn als je teveel betaald. Veel mensen blijven lange tijd bij de autoverzekeraar, de hypotheekverstrekker, blijven geld lenen bij dezelfde verstrekker en ook de verstrekker waar we onze energie afnemen blijven we vaak trouw. Het kost misschien even tijd, maar het is zeker goed om je te oriënteren bij andere verstrekkers. Overstappen van leverancier kan je in veel gevallen geld besparen.

Besparen op energieenergie besparen

Vorige week schreef ik al een artikel over hoe je kunt besparen op stroom en energie in huis. Maar wist je dat je ook vaak geld kunt besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier? Wij doen het bijna elk jaar. Een keer per jaar ga ik alles na, van autoverzekering tot energieleverancier en ik moet eerlijk zeggen dat het wel even tijd kost, vooral als je alles in één keer wilt nakijken. Maar, het loont de moeite echt! Zo zijn wij net overgestapt naar een andere energieleverancier. De kortingen die je krijgt gelden vaak alleen het eerste jaar, daarna betaal je de volle pond! Check dus elk jaar de nieuwe energie aanbiedingen.

Besparen op verzekeringen

Ook op verzekeringen kun je vaak best wat besparen op jaarbasis. Neem bijvoorbeeld je autoverzekering, wanneer heb jij voor het laatst gecheckt of je hier op kunt besparen? Als eerst is het goed om te bekijken of je niet over verzekerd bent. Wij Nederlands zijn een goed verzekerd volk, maar ook komt over verzekering toch best nog voor. Je doet er dus goed aan om dit ook jaarlijks even te checken!

Overstappen van telefoonprovider

Ook op je mobiele kosten kun je besparen. Is een dure super nieuwe Iphone echt nodig? Of kun je ook prima verder met je telefoon die je momenteel in bezit hebt? Denk er eens aan om te kiezen voor een sim-only abonnement. Oke, je hebt niet de nieuwste telefoon, maar wel zijn je maandlasten enkele tientjes lager. Dat betekend meteen dat je misschien wel enkele honderden euro’s per jaar kunt besparen.

oordoppen Fiio F5

Internet/bellen/TV

Oke, net gaf ik al de optie sim-only. Maar we zitten ook nog met ons internet, bellen en TV. Extra pakketten zoals FOX-sports kosten meer geld dan wanneer je alleen voor het standaard pakket gaat. Wil je toch een uitgebreider pakket? Vergelijk dan deze aanbieders ook eens met elkaar!

overstappen

Besparen op leningen

Ook op leningen kun je besparen. Je kunt hierbij denken aan een hypothecaire lening, maar ook aan een lening die je bijvoorbeeld hebt afgesloten op de nieuwe badkamer of een auto te kunnen bekostigen. Bij geld lenen hoort meteen rente betalen en het ligt net aan je rentepercentage hoeveel je dus maandelijks terug moet betalen. Door te checken of je kunt overstappen van verstrekker kun je wellicht tegen een lagere rente je lening aflossen. Ook kan het zijn dat je een eventuele overstap boete moet betalen, maar dan kan het nog zijn dat je minder geld kwijt bent en dus maandelijks minder betaald.

Stap jij weleens over?

 

besparen

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.