waardering werkvloer

Waardering op de werkvloer. 4 punten waaruit blijkt dat je gewaardeerd wordt!

Vrouw By aug 26, 2020 No Comments

Tot voor kort lagen de banen bijna voor het oprapen. Om nu van baan te wisselen is toch een stukje lastiger. Toch zijn er genoeg mensen die op zoek zijn naar een baan, puur omdat ze zich niet gewaardeerd voelen. Waardering op de werkvloer is voor werknemers erg belangrijk maar ook voor de werkgevers zou het geven van waardering belangrijk moeten zijn omdat ze door het geven van waardering personeel langer behouden.

Heb jij het gevoel dat je gewaardeerd wordt op de werkvloer of juist niet? In dit artikel geven we je een 4 manieren waaruit blijkt dat je werkgever je waardeert. Hoeveel kun jij er aanvinken?

Waardering op de werkvloer

Positieve feedback en het tonen van waardering is voor veel mensen erg belangrijk. Je merkt dat je werkgever betrokken is en waarschijnlijk is de sfeer op de werkvloer een stuk prettiger dan wanneer je je niet gewaardeerd voelt.

Hieruit kun je opmaken dat er waardering is van je werkgever:

1. Je krijgt gemeende complimenten

Een compliment van je leidinggevende of werkgever geeft jouw een tevreden gevoel. Helemaal wanneer je er een persoonlijke toelichting bij ontvangt. Een handgeschreven kaartje of bedankje maakt het vaak helemaal af. Zo merk je dat het persoonlijk gericht is en maakt het ook tastbaar. Er zijn werkgevers die er een extra impuls aan geven door bijvoorbeeld de hele afdeling te trakteren een lekker gebakje. Dat werkt voor de gehele afdeling vaak sfeerverhogend en geeft voldoening.

2. Tastbare waardering

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden waarop een werkgever zijn blijk van waardering kan uiten. Een gemeend compliment voelt goed en een traktatie is ook altijd leuk! Maar de meeste werkgevers die hun personeel echt waarderen gaan toch vaak een stukje verder. Hierbij kun je denken aan een bonus, een kleinigheidje of kerstgeschenken. Toch zijn er werknemers die dit voor lief nemen omdat ze vinden dat dit er gewoon bij hoort. Bedenk je dan goed dat een kerstpakket bijvoorbeeld geen verplichting is maar echt een blijk van waardering.

3. Je leidinggevende luistert ook echt

Er zijn veel manieren waarop een werkgever zijn waardering kan uitspreken, maar iets wat veel mensen als prettig ervaren is dat wanneer er echt geluisterd wordt. Zo voel je je namelijk ook echt gehoord!

4. Investering in ontwikkeling en persoonlijke groei 

Wanneer je aandacht krijgt voor je persoonlijke ontwikkeling kan dat voor een sterke verbinding en loyaliteit richting je werkgever zorgen. Het is natuurlijk geven en nemen! Wanneer een werkgever in jou wil investeren door bijvoorbeeld opleidingsmogelijkheden of doorgroeimogelijkheden te bieden kun je er zeker vanuit gaan dat je werknemer blij met je is en je waardeert.

Heb jij nog aanvullingen?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.