3 Tips voor een kindvriendelijk interieur waar ook jij blij van wordt!

Huis & Tuin By jul 04, 2019 No Comments

Een perfect gestyled interieur en kinderen gaan over het algemeen niet helemaal samen. Je bent gek op ze, maar je kunt ze af en toe ook wel eens achter het behang plakken omdat ze weer eens op de bank of tafel hebben gekleurd of je weer met je blote voet op een blokje Lego bent gaan staan. De kunst is om een kindvriendelijk interieur te creëren waar zowel jij als de kinderen blij van worden. Daarom hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

1. Wees consequent met je eigen stijl

Waar kinderen leven is dat terug te zien in huis. De inrichting van je interieur zal niet meer zo zijn als voordat je een kindje kreeg. Natuurlijk betekent dat niet jij jouw huis niet kan stijlen op een manier waar ook jij blij van wordt. Daarom is het belangrijk om consequent te zijn. Daarmee bedoelen we dat het belangrijk is om je eigen stijl in je interieur aan te houden. Je wilt na een lange dag namelijk rustig en relaxt in je eigen huis kunnen zitten en niet in een kindercrèche.

Kindvriendelijk interieur

 

Een musthave in je interieur is onder andere een sidetable. Een sidetable straalt rust uit en een groot voordeel hiervan is dat je deze kan decoreren met de dingen die jij mooi vindt. Doordat sidetables vaak (niet altijd) wat hoger zijn krijgt je kind er niet de kans voor om alles er af te graaien. Want ja, ook deze fases bestaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze mooie sidetables?

Bron: www.debommelmeubelen.nl

Ook de rest van de meubels kun je prima in je eigen stijl houden. Zorg er wel voor dat de materialen kindvriendelijk zijn. Een leren bank is bijvoorbeeld makkelijk af te nemen. Heb je een bank of stoel van een mooi stofje, dan doe je er goed aan om deze te laten impregneren. Je wil tenslotte niet dat elke vlek blijvend is.

2. Opbergruimte

Een huis met kinderen heeft opbergruimte nodig en een kindvriendelijk interieur heeft opbergruimte! Met kinderen heb je behalve gezelligheid ook een hoop extra spullen in huis. Dat kan een probleem zijn, maar is heel simpel op te lossen. Je moet er voor zorgen dat alles goed opgeborgen kan worden. Wanneer je speelgoed kunt opbergen creëert dat rust in huis. Dat is niet alleen voor jullie als ouders prettig, maar ook voor de kids. Maak van het opruimen een spelletje zodat je je kinderen stimuleert om ook op te ruimen. Wanneer je consequent styled en voldoende opbergmogelijkheden hebt kun je al het speelgoed in huis beter verdragen.

3. Baken de speelhoek af

Heb je een kamertje over in jouw huis? Dan is het ideaal om daar een speelkamer van te maken! De kinderen hebben dan een speelparadijs waar ze ongestoord kunnen spelen. Wanneer je deze luxe niet hebt doe je er goed aan om de speelhoek duidelijk af te bakenen. Zo is het duidelijk waar er gespeeld mag en kan worden. Natuurlijk wil je dit wel in het zicht houden zodat je jouw kindjes goed in de gaten kunt houden. Een vaste speelplek creëert namelijk rust. Zorg er ook voor dat het speelgedeelte veilig is, dit is namelijk onmisbaar in een kindvriendelijk interieur

 

 

Kindvriendelijk interieur

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.