Kerstkaarten versturen, ik doe het en geef je 5 redenen waarom jij dat ook moet doen!

Vrouw By nov 16, 2019 1 Comment

Sinterklaas is nog niet in het land, maar ik ben al druk bezig geweest met het maken van de kerstkaarten. December is een gezellige en drukke maand, een maand waarbij we vaak extra stil staan bij dingen. Daar hoort kerstversiering bij, kersthapjes, een kerstdiner, de meest mooie en fijne feestkleding, maar een kerstkaart versturen is iets wat er ook zeker bij hoort.

Ik maakte mijn kerstkaartjes bij Kaartje2go. Ik kan het iedereen aanbevelen want kerstkaarten maken bij Kaartje2go is echt super makkelijk en het is zo gedaan! Je hebt dus geen excuus om geen kerstkaart te sturen dit jaar. Denk je die wel te hebben, dan heb ik ook nog eens 5 redenen waarom jij dit jaar dus wel kerstkaarten gaat versturen!

Kerstkaarten versturen anno 2019

Kerstkaarten versturen doen mensen al jaren. Toch raakt het versturen van kerstkaarten de laatste jaren een beetje in het slop, en dat is doodzonde! Kerstgroeten worden tegenwoordig vaak digitaal verstuurd via mail of WhatsApp. Dat is toch een stuk minder persoonlijk, zit weinig moeite in en is niet echt origineel toch?

Daarom ben ik echt een voorstander van het versturen van kerstkaarten. Een persoonlijk berichtje is leuk om te ontvangen en een kerstkaart is tastbaar. Het geeft sfeer in je huis wanneer je ze ophangt en ze kunnen een ander erg gelukkig maken.

De voorbereidingen van het maken van onze kerstkaarten

Er zijn ontzettend veel mooi ontworpen kerstkaarten te vinden bij Kaartje2go. De één nog mooier dan de ander. Toch leek het me heel leuk om een fotokaart te versturen met kerst. Heel fijn dat Kaartje2go daar ook in meedenkt, want ik heb nog nooit zo simpel een fotokaart in elkaar gezet.

Ik had dus bedacht dat het wel leuk zou zijn om een foto van onze kinderen in een foute kersttrui op de foto te zetten. Super leuk idee! Merel en ik gingen op pad om de juiste accessoires te scoren en natuurlijk de foute kersttruien. Eenmaal thuis wou ze ook meteen aan de slag en zo gezegd, zo gedaan.

In mijn hoofd had ik het al helemaal uitgedacht: alle drie lief lachen en naast elkaar. Dat moest lukken toch?! Nee dus. Emma wou niet stilzitten, keek Bram de camera in, dan keek Merel de andere kant op. Ogen dicht of mond open. Na 5 minuten was ik er wel achter dat dit geen succes zou worden. Ondertussen lag ik ook in een deuk door de meest gekke bekken die ze trokken.

We besloten dus om maar lekker gek te doen. Want hé, een foute kersttrui hadden ze al aan. Ze mochten zelf weten hoe ze op de foto wilden staan. Eén ding kan ik je vertellen, ze staan er op hoe ze ook echt zijn.

Emma met een koekje, want die kan de hele dag wel eten. Bram dansend, vol energie en Merel doet ontzettend haar best om er leuk op te staan omdat ze zo trots is op haar kerstjurkje, maar ook deed ze haar best op het trekken van gekke gezichten.

Aan de slag om de kerstkaarten te maken

Op de website van Kaartje2go vind je echt heel veel soorten kerstkaarten. Groot of klein, met of zonder foto, in allerlei kleuren en zelfs al helemaal ontworpen. Je kunt er echt alle kanten mee op en er zit altijd een geschikte kerstkaart voor je tussen.

Al die vreemde kiekjes die we maakten voegde ik in de kerstkaart van Kaartje2go en het eindresultaat is echt geslaagd vind ik. We hadden een leuke activiteit die niet zo liep als gepland, maar gezellig was het zeker en het eindresultaat mag er ook zeker weten zijn!

kerstkaarten versturen

Daarbij gaan de credits ook zeker naar Kaartje2go want die maken het wel heel simpel voor je. Iedereen kan dit! Ze helpen je namelijk stapsgewijs door het traject om de geschikte kerstkaarten voor jou te maken. Zo hebben ze ook leuke suggesties voor leuke kerstgroeten of gedichtjes, maar je kunt ook zelf je eigen persoonlijke kerstwens in de kaart zetten. Ook koos ik voor een feestelijke sluitzegel voor de envelop, zeker een aanrader.

kerstkaarten versturen

Je kerstkaarten thuis laten bezorgen of verzending via Kaartje2go

Ik heb de kaartjes eerst thuis laten bezorgen, maar je kunt er ook voor kiezen om de kaartjes door Kaartje2go te laten verzenden. Je kunt hierbij zelf kiezen wanneer je wilt dat de kaarten bezorgd worden. Wist je trouwens al dat je bij Kaartje2go ook korting op de postzegels krijgt? Zo verstuur je jouw kerstkaarten extra voordelig vanaf 4 november 2019 tot en met 5 januari 2020! Geen excuus meer om geen kerstkaarten te versturen!

Denk je die wel te hebben? Lees dan vooral even verder!

kerstkaarten versturen

5 redenen waarom jij dit jaar dus wel kerstkaarten verzendt!

1. Kerstkaarten bezorgen mensen een warm en feestelijk gevoel

Dit is overduidelijk toch? Met een leuke kerstkaart bezorg je dierbaren dat heerlijke, warme, kerstgevoel. Wanneer Sint nog maar net op de boot zit, wordt de kerstboom alweer opgezet en komen onze huisjes weer in kerstsfeer. Ik kan niet wachten hoor, jij dan? Wanneer de eerste kerstkaart dan ook op de mat ligt, begint het kerstgevoel echt. Helemaal leuk als ze zo’n mooie rode envelop met een mooie kerst sluitzegel hebben.

2. Wees een steuntje in de rug

Er zijn vast mensen in je omgeving die kracht kunnen putten uit jou kerstkaart. Wanneer iemand ziek is of een zware tijd doormaakt kan jouw kerstkaart net dat steuntje in de rug zijn. Stuur dan ook een lieve kaart met persoonlijke kerstwens naar iemand die het echt nodig heeft.

3. Vertel dat je trots bent

Een beetje positiviteit ontvangen is altijd goed. Vertel je vriendin dat je zo trots op haar bent en dat ze het zo goed doet in haar eerste jaar als moeder. Vertel je oma dat je trots op haar bent omdat ze alles nog zo goed kan en ze zo lief is. Laat je broertje merken dat je trots op hem bent omdat hij zijn eerste huis heeft gekocht of een nieuwe baan heeft.

4. Laat je vrienden merken dat je om ze geeft

Stuur kerstkaarten naar je beste vrienden en vriendinnen. Ze zijn zo belangrijk! Schrijf in je kerstkaart de leuke dingen die jullie hebben meegemaakt, de memorabele momenten. De momenten die je nog hoopt mee te maken en de plannen die jullie hebben. Schrijf in de kaart wat ze voor je betekenen. Op deze manier kunnen jouw kerstkaarten erg waardevol zijn.

5. Kerstkaarten horen er gewoon bij!

Kerstkaarten versturen is ook gewoon leuk omdat het er bij hoort. Een traditie om in ere te houden. Ze staan gezellig in huis en de kerstsfeer wordt er alleen maar beter van. Kies bijvoorbeeld voor een chique kaart, een mooie fotokaart of een mooie goudkleurige kaart. Jij geeft je kerstkaarten toch zeker ook een leuk plekje? De ontvangers van jouw kaarten doen dat ook!

Jij stuurt toch ook kerstkaarten?

 

kerstkaarten versturen

 

 

 

*Deze blogpost is tot stand gekomen door middel van een samenwerking met Kaartje2go.nl

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.