Op vakantie naar Turkije? Vraag een visum voor Turkije aan!

Vakantie & Uitjes By sep 06, 2018 No Comments

Nog lekker in het najaar op zoek naar warmere temperaturen? Dan kun je in Turkije prima vertoeven. Gebonden aan de schoolvakantie? Dan is oktober nog een prima maand om naar Turkije te gaan. De temperatuur is dan nog zo’n 25 graden, prima dus. Niet aan de schoolvakanties gebonden? Dan is het vaak nog een stuk goedkoper om een vakantie te boeken. Wist je dat je een visum voor Turkije nodig hebt om voet op Turkse grond te mogen zetten? Hier lees je er meer over!

visum voor turkije

Tip: Bezoek Pamukkale

Een visum

Als je naar Turkije wilt gaan heb je een visum voor Turkije nodig. Een visum is een toestemmingsformulier waarmee de Turkse overheid je toestemming geeft om Turkije binnen te komen. Een visum voor Turkije heb je echt nodig, dus zorg dat je deze op tijd hebt aangevraagd. Je kunt een visum zelf aanvragen via de Turkse overheid. Maar wil je een Turks visum betalen met IDEAL, dan kan dat via dit visumbureau.

Een visum vraag je binnen 5 minuten aan en als je de aanvraag voor 23.00 uur hebt gedaan, dan heb je deze dezelfde dag nog. Als je de visum na 23.00 uur aanvraagt heb je deze binnen 12 uur. De kosten voor een visum zijn € 24,95 per persoon. Na ontvangst print je de visum uit en bewaar je die in een mapje, het is goed om voor de zekerheid een kopie op je smartphone te bewaren.

Een visum voor Turkije is 180 dagen geldig en de duur gaat in op de dag dat jij je visum ontvangt. Vraag je je visum ruim van te voren aan? Kies dan als ingangsdatum een datum kort voor vertrek. En let wel op; het aantal dagen dat je in totaal in Turkije mag verblijven is geen 180 dagen maar 90 dagen. Je kunt ook je verblijf verdelen over meerdere periodes binnen de periode van 180 dagen, als de hoeveelheid verblijfsdagen in totaal maar meer dan 90 zijn.

Dit is waar je op moet letten bij het aanvragen van een visum

Bij het aanvragen van een visum voor Turkije zijn er een aantal dingen waar je erg goed op moet letten. Zorg dat je onderstaande onderwerpen even goed leest en dat je aan de voorwaarden van een visum voor Turkije voldoet.

Kinderen

Ook kinderen hebben een visum voor Turkije nodig om voet op Turkse grond te mogen zetten. Kinderen hebben een persoonlijk visum nodig, net zoals jij en ik. Het is belangrijk dat je kind een eigen visum heeft, vergeet dit dus absoluut niet aan te vragen voor je kind. Reis je alleen met een minderjarig kind waarover je geen gezag hebt, of waarover je het gezag deelt? Dan moet je kunnen aantonen dat je toestemming hebt van de gezagshoudende ouder(s). Meer informatie en een toestemmingsformulier kun je vinden op de website van de Nederlandse overheid.

Vul de juiste gegevens in bij een aanvraag voor een visum

Het is erg belangrijk dat je de juiste voor-en achternamen in je visumaanvraag vermeldt. Daarmee bedoelen we de namen die in je reisdocument staan, je ID-kaart of paspoort. Het is erg belangrijk dat er geen spelfouten in de aanvraag staan, als dit wel het geval is, zal het ook verkeerd op het visum staan. Ook is het erg belangrijk dat je de juiste geboortedatum hebt ingevuld.

visum voor turkije

Het visum printen

Zoals eerder aangegeven doe je er goed aan om je visum voor Turkije uit te printen. Op vele luchthavens kan het gescand worden vanaf je smartphone, maar toch is het altijd goed om het op papier te hebben tussen je andere reisdocumenten. Zo heb je namelijk altijd je visum bij de hand.

Bij aankomst op je bestemming

Het klinkt allemaal als een hoop geregel, maar het valt echt nog wel mee! Bij aankomst op je bestemming moet je vooral erg genieten van de cultuur, het eten en de mooie bezienswaardigheden. Je zult je goed thuis voelen in Turkije. De mensen zijn vaak erg gastvrij, de temperaturen aangenaam en verder is het ook gewoon genieten van je vakantie!

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.