pakjesavond

Pakjesavond, wij vieren het vandaag! En jij?

Mama & Kinderen By dec 05, 2018 No Comments

Het heerlijk avondje is dan (bijna) gekomen. Vandaag, 5 december 2018 vieren wij pakjesavond. De kinderen vieren vandaag nog eerst Sinterklaas op school, vanmiddag doen we rustig aan en vanavond is het dan zo ver! Wanneer vier jij pakjesavond? Of heb je het misschien al gevierd?

De zenuwen voor pakjesavond

De zenuwen zitten er goed in bij onze kinderen, hoewel we zondag ook al een pakjesavond hebben gehad bij de ouders van Mark. Vandaag vieren we het met mijn familie. De cadeau’s hebben we dus over twee avonden verspreid, al krijgen ze ook nog wel wat van opa en oma. Emma krijgt er natuurlijk nog helemaal niets van mee, maar Bram en Merel waren er weer vroeg bij vanmorgen. Vele wensen hebben ze, niet normaal! 5 of 6 lijstjes in 1 schoen gedaan per kind haha. Moet ik ze toch teleurstellen dat ze er veel niet van zullen krijgen. Want dan zouden we honderden, misschien wel duizend euro kwijt zijn. Dat feest gaat niet door. Natuurlijk hebben ze dat benul nog niet. Gelukkig waren ze tijdens de eerste pakjesavond al ontzettend blij met de cadeautjes.

We vieren het bij mijn broertje en zijn vriendin

Mijn broertje woont sinds kort samen en nodigde ons uit om daar pakjesavond te komen vieren. Super leuk en gezellig natuurlijk! Iedereen maakt wat lekkers en neemt dat mee. Dit omdat iedereen natuurlijk moet werken en als we dan eerst gaan eten begint het wel erg laat voor de kinderen. Ze moeten namelijk morgen wel gewoon weer naar school toe.

En dan zit het er op

Na vanavond geen Sinterklaas meer, voor dit jaar zit het er weer op. Ik vind de Sinterklaas tijd altijd ontzettend gezellig, maar ik ben ook altijd wel weer blij als het er op zit. Even weer rust en regelmaat. Nou ja, tot kerst dan. Want dan begint het geouwehoer weer helemaal opnieuw. Oud en nieuw komt er dan nog achteraan en dan zal de rust wedergekeerd zijn zou je denken. Maar nee hoor, bij ons moet het altijd over de top! 4 januari is Mark jarig, 6 januari is Merel jarig en ik dender er op 16 januari nog even lekker achteraan. Omdat ik er dan echt helemaal zat van ben, al dat drukke gedoe, vieren Mark, Merel en ik onze verjaardagen eigenlijk altijd samen op de verjaardag van Merel. Iedereen hebben we in zo’n korte tijd dan al zoveel en zo vaak gezien dat het ook goed is.

pakjesavond

 

Heb jij al pakjesavond gevierd?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.