Een oplossing voor elk huidtype? Origins beweert van wel! |REVIEW|

Vrouw By mrt 01, 2018 16 Comments

Nog op zoek naar een beautyproduct om je make-up routine aan te vullen? Of wordt de ijskoude wind je huid soms wat te veel? Ik kreeg de oplossing gewoon in mijn brievenbus geworpen door Origins!

Origins, help! De koude wind vermoordt mijn huid!

Mijn huid schreeuwt en het kraken van de winter wordt zichtbaar in mijn gelaat en dan staat de postbode daar : als door God gestuurd brengt hij mij een staaltje Origins : Skin Matte Moisturizer !

Een perfecte oplossing voor mijn normaal/gevoelig huidtype dat nu zwaar te lijden heeft onder het koude weer.  Of het ook voor een huid werkt die meestal vet of net erg droog is kan ik jullie niet vertellen omdat ik daar geen ervaring mee heb. Maar op dit moment deed de zachte crème precies wat hij beloofde : Opnieuw leven in mijn huid blazen!

Vanaf de eerste seconde helemaal verkocht aan Origins

Onmiddellijk draaide ik de dop er af en ontwaakte ik vanuit mijn winterslaap door een zachte citruslucht met een zoete maar toch frisse touch. Ik kon meteen al niet meer wachten om de moisturizer uit te testen. De geur was veel belovend.

Toch maar eerst even gelezen hoe je deze best aan brengt : ‘ s morgens en ‘ s avonds ? Past perfect in mijn routine! Staat gewoon lekker handig op de achterzijde van de tube. Geen onnodig gegoogle, maar lekker gebruiksvriendelijk aller erop en eraan.

Wat zit er nu eigenlijk in die producten van Origins?

Ik smeer ook niet gewoon zomaar alles op mijn huid! Je hebt er namelijk maar eentje van, goed voor zorgen dus! Origins voegt enkel topingrediënten toe en blijft ver weg van parabenen. Origins profileert zich als een natuurlijk beautyproduct en wanneer ik de ingrediënten bekijk, kan ik dat alleen maar beamen!

Ze gebruiken excellente plantenextracten en organische ingrediënten en produceren enkel dingen die voor  de volle 100% natuurlijk zijn.  En dat vanuit de visie om zich af te zetten tegen overbodige luxe ten koste van onze planeet. Origins! Ik ben helemaal mee! Benieuwd naar de geschiedenis van hun visie ? Die krijg je gewoon helemaal uitgelegd op hun website!

Wat maakt deze Origins moisturizer dan beter dan de andere?

In deze crème vind je allerlei verzorgende en complementaire ingrediënten.  Origins creeërde een erg vernieuwende formulie om een zonder het gebruik van olie de huid optimaal te hydrateren en dus niet vet te maken. Wat vaak wel gebeurt bij moisturizers van andere merken. De ingrediënten zijn van Canadese oorsprong. Dat alleen al maakt mee een beetje verliefd. Canada…

Een mix van Wilgenroosjes, Cistusroos en Hyaluronzuur zorgt voor een stralend effect. Dankzij kastantje-extracten zouden de poriën worden verkleint en de huid worden voorbereid op de rest van je make-up routine. De huid krijgt ook echt een gezonde gloed over zich en de diepste mooie tinten van je huid komen naar boven dankzij de  zoete sinaasappel, lavendel, geranium, amyris, bergamot, gember en munt. Klinkt een beetje als een heerlijke thee, vind ik.

Wat voor mij een doorslaggevend element was om dit product te testen is dat het beloofd om de poriën te verkleinen. Wat voor mij soms echt een struikelblok is.

Even uitproberen : Origins op mijn gevoelige en beschadigde huid

Wanneer ik de zachte crème na het reinigen van mijn gezicht zachtjes in masseer zie ik mijn poriën verkleinen als sneeuw voor de zon! Dit is waar ik al zolang naar zocht! Na mijn reinigingsritueel hebben mijn poriën nogal de neiging om lekker zichtbaar aanwezig te blijven. Dat bezorgt me regelmatig frustraties bij het aanbrengen van een laagje make-up want mooi glad en egaal krijg je het dan toch niet! En eerlijk is eerlijk. Een echte Make-up artist ben ik niet dus wat hulp hier en daar door productjes zoals deze van Origins is meer dan welkom!

Mijn huid voelde na het aanbrengen zo zacht aan en van de droogte door de koude wind was ook niets meer te merken.   Ik vind dit echt de perfecte voorbereiding voor een fijne laagje primer, foundation en wat highlighter…  Hoewel je hier ook gewoon zoveel minder van nodig hebt dankzij de de gezondheid die je huid uitstraalt na het gebruiken van deze moisturizer. Maar een beetje touch up hier en daar kan natuurlijk nooit kwaad.

Ken je het gevoel dat je hele gezicht gloeit en brandt na een tijdje buiten? Wel dat had ik vandaag ook. Deze moisturizer heeft mijn huid helemaal gekalmeerd. Bij het opbrengen merkte ik een koelheid die meteen kalmerend was. Niet koud, maar gewoon verademend voor toestand waarin mijn huid zich bevond na het trotseren van de gure wind.

Je hoort het… ik ben echt hè-le-maal fan! Een combinatie van betaalbaarheid, duurzaamheid, effectiviteit en een ecologische keuze… Hoe kan je nu niet mee in dit verhaal stappen?

Ik ben er redelijk van overtuigd dat ik tegen dat Lott’s communie eraan komt nog wat extra origins in huis om helemaal te kunnen stralen! Een paar kilootjes minder, de juiste beautyroutine, en een topfeest : Laat maar komen!

Waar kan ik Origins vinden?

Origins wordt sinds kort verkocht in Europa, je kan ze vinden in ICI PARIS XL of gewoon lekker thuis geleverd via hun eigen website!

Zin in meer nieuwtjes of leuke foto’s? Je kan me vinden op instagram waar je bijna dagelijks een update krijgt van wat mij bezighoudt!
Is jouw routine helemaal compleet of heb je ook zin gekregen voor wat Origins-productjes in je kast?

Author

16 Comments

 1. Eva schreef:

  Toffe review! Ik ga het ook eens testen!

  Xxx, Eva
  http://www.dark-rebel.com

  1. Inge schreef:

   Thanks, Eva!

   Ben benieuwd wat jij ervan vindt!

   X.

   Inge

 2. Jamey schreef:

  Oeh dat klinkt wel erg fijn. Ik ga eens langs bij de ICI!

 3. Debbythechocoholic schreef:

  Als jij er ook zo vol lof over praat, dan moet ik het wel eens proberen! Ik heb er al zoveel goede dingen over gelezen, maar nog nooit getest.

 4. Merel schreef:

  Klinkt heel fijn, zeker met dit weer. Merk ook aan mijn eigen huid dat die echt wat extra aandacht nodig heeft!

 5. Mariëlle | Me-licious schreef:

  Kende dit merk nog helemaal niet! Klinkt als een fijn natuurlijk product, dat je zeker kunt uitproberen met dit koude weer! Smeren, smeren smeren!

 6. Melissa krijns schreef:

  Ze klinken echt heel fijn. Ik kan ecjt niet zonder een huidcreme

 7. Rory schreef:

  Hmmmm. Ik weet het niet. Het klinkt heel goed en je bent fijn enthousiast. Maar ik ben toch echt wel verknocht aan de fijne merken die ik al gebruik: Clinique, Estée Lauder, Filorga, Vichy en La Roche-Posay. Ik heb weleens een sample van Origins gebruikt geloof ik. Goed om te onthouden.

 8. Kimberley schreef:

  Tof! Ik heb een primer hiervan liggen, die heb ik nog niet gebruikt, maar na het lezen van dit artikel ga ik dat ook gauw doen! Klinkt super. Ik heb ook altijd zo enorm last van een droge huid. Vreselijk he, die kou.

 9. Nicole Orriëns schreef:

  Dit product klinkt wel goed, maar ik ben nogal laks met de huidverzorging.

 10. Eke schreef:

  Vaak is de prijs van een product wel medebepalend voor mij en die mis ik in je review. Of ik lees er over heen, haha. Het lijkt me in ieder geval een heerlijke creme!

 11. Fleur schreef:

  Ik ben niet zo goed in smeren, maar met deze kou kan ik niet anders! Het lijken mij hele fijne producten

 12. Judith schreef:

  met de kou nu moet je ook wel echt goed smeren, deze klinken super

 13. Dhini schreef:

  Dit product klinkt goed. Ik smeer altijd wat creme voor op mijn huid. Ik vind het dat heerlijk.

 14. Nathalie - Volgmama.nl schreef:

  Ik ken het merk ook nog niet maar zo te lezen moeten we dat zeker eens proberen.

 15. natalie schreef:

  Ik vind dit een heel fijn merk, zeker de skincare en maskers! Mijn lievelingslijn is die met ginzing!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.