moeder en onderneemster

Onderneemster en moeder? Zo breng je jouw bedrijf efficiënt onder de aandacht!

Mama & Kinderen By mei 09, 2022 No Comments

Als moeder én onderneemster heb je onwijs veel ballen omhoog te houden. En je merkt vast dat je iedere dag uren te kort komt. De taken om je kind(eren) op te voeden kosten je al veel van je dag. En ben je dan ook nog eens onderneemster? Dan heb je het vast en zeker drukker dan je zou willen. Toch moet het werk gedaan worden. En dat vraagt om een efficiënte aanpak. In dit artikel geven we je tips om je bedrijf efficiënt onder de aandacht te brengen. Want dat is nu eenmaal een zeer belangrijk onderdeel van je onderneming. Want hoe ga je een succesvol bedrijf opzetten wanneer niemand weet van het bestaan?

Zet efficiënte traditionele marketing tactieken in

Bij traditionele marketing tactieken kun je denken aan promotiemiddelen zoals flyers, folders en posters. Nu denk je misschien: “maar dat is toch helemaal niet efficiënt?”. Toch kunnen bijvoorbeeld flyers een effectieve manier zijn om je bedrijf onder de aandacht trekken. Een belangrijke reden hiervan is dat flyers drukken erg goedkoop kan zijn. Zo kun je grote aantallen laten printen tegen lage kosten.

En dit is natuurlijk kostenefficiënt. Maar ook qua tijdsinvestering kan het op een efficiënte manier. Alle flyers zelf rondbrengen kost je veel tijd. Maar je kunt dit ook uitbesteden. Een voordeel is dat dit niet eens zo duur hoeft te zijn. Daarbij komt ook nog eens dat je de folders heel goed kunt targetten qua doelgroep. Zo kun je bijvoorbeeld flyeren in buurten met grotere huizen, wanneer jouw doelgroep zich daar bevindt.

Online marketing tactieken inzetten

Je zag hem misschien al aankomen. Maar online marketing kan een enorm efficiënte manier zijn om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen wanneer je onderneemster en moeder bent. Er zijn veel tactieken binnen online marketing waar je gebruik van kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan het optimaliseren van je website voor Google. Dit kun je vaak ook deels zelf doen, waardoor het je niets extra’s zal kosten.

En dat geldt hetzelfde voor social media marketing. Maak social media accounts aan voor je bedrijf en begin actief met berichten plaatsen. Ook dit is een gratis manier van online marketing die je veel op kan leveren. Let erop dat je altijd waarde biedt in je social media berichten. En voorkom het constant promoten van je bedrijf. Men ziet nu eenmaal niet te wachten op berichten die alleen over je bedrijf gaan.

Je kunt daarnaast ook betaalde tactieken gebruiken. Zo kun je adverteren op Google en social media. Het voordeel is dat dit mogelijk wat minder tijd kost dan bovenstaande manieren. Een nadeel is dat het direct geld kost. Maar de opbrengsten kunnen dan weer hoog zijn.

Lees ook: Time management voor moeders

Schakel je netwerk in

Mogelijk de meest efficiënte manier om je bedrijf onder de aandacht te brengen als onderneemster en moeder is het inschakelen van je netwerk. Je hebt jaren aan je netwerk gewerkt en het is vaak grotere dan je in eerste instantie denkt. Je kunt heel snel, heel veel mensen bereiken in je netwerk. Denk bijvoorbeeld aan een WhatsApp die je de deur uit kunt doen of een mailtje. Wat nog sneller werkt, is door mensen simpelweg op te bellen. Op deze manier ben je gelijk aan de telefoon en kun je direct je vragen stellen. Daarnaast is je netwerk al bekend met je. En dat maakt het makkelijker om direct al iets te verkopen.

Zoals je ziet zijn er veel mogelijkheden om je bedrijf efficiënt onder de aandacht te brengen. En dat is als moeder erg fijn. Marketing is nu eenmaal ook een belangrijk onderdeel van je bedrijf. Het overslaan van je marketing is dan ook niet bepaald een goed idee.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.