noten eten gezond

Noten eten is gezond! Eet jij vaak noten?

Eten & Drinken, Gezondheid By dec 21, 2020 No Comments

Noten zijn niet alleen erg lekker, noten eten is enorm gezond! Wist je bijvoorbeeld dat noten behoorlijk wat vitamines en mineralen bevatten? Noten zitten namelijk vol met ijzer, magnesium, kalium, selenium en ook calcium. Allemaal stoffen waar ons lichaam baat bij heeft. Als je de juiste onbewerkte noten eet profiteer je zeker van de gezondheidsvoordelen van noten. Niet alleen lekker dus, noten eten is gezond! Hier lees je er natuurlijk meer over:

Noten eten en vet:

Veel mensen weten dat er in noten ook behoorlijk wat vet zit. Dit wordt vaak als ongezond gezien, maar dat is eigenlijk niet helemaal terecht. Het vet dat in noten zit namelijk gezond en onverzadigd vet. Ook zitten er goede eiwitten en vezels in noten. De kanttekening daarbij is wel dat je voor onbewerkte noten moet gaan als je een gezond tussendoortje wil nuttigen. Noten die onbewerkt zijn, zijn ongebrand en ongezouten. Wil je zeker weten dat de noten onbewerkt en dus gezond zijn? Ga dan walnoten kopen bij de boer!!

Verschillende soorten noten eten

Noten kunnen een heerlijk tussendoortje zijn. Gewoon uit het handje, maar ook door muesli of door de yoghurt zijn ze heerlijk! De kunst is dan natuurlijk om verschillende soorten noten met elkaar te vermengen. Iedere soort noot is namelijk verschillend en bevat ook weer een andere samenstelling qua vetten, vitamines en mineralen.  Hieronder een overzicht met verschillende soorten noten die je kunt eten en tevens heerlijk en gezond zijn:

Walnoten

Walnoten, ik ben er gek op! Niet zo gek op vis? Walnoten zijn een geode vervanger omdat ze vol zijn van omega-3 vetzuren. Deze soort noten bevatten de beste en de meeste antioxidanten. Door met regelmaat een paar walnoten te eten verminder je de kans op verschillende soorten gezondheidsrisico’s.

Pecannoten

Naast dat walnoten erg gezond zijn en veel cholesterolverlagende stoffen en antioxidanten bevatten, bevatten pecannoten dit ook. Deze notensoort bevat meer dan 19(!) verschillende soorten vitamines en mineralen. Al deze verschillende soorten vitamines en mineralen zorgen er voor dat ook pecannoten eten ontzettend gezond is!

Cashewnoten 

Ook cashewnoten zijn erg gezond. Ze bevatten namelijk zink, ijzer, fosfor, magnesium en selenium. Cashewnoten zijn goed in een dieet in te passen. Ze zijn gezond en zorgen er voor dat je langer een verzadigd gevoel hebt.

Amandelen

Amandelen zijn goed voor onze haren en onze huid, ze bevatten veel eiwitten. Bijna net zoveel als het aantal eiwitten in zuivel en vlees. Amandelen kunnen door de onverzadigde vetten die ze bevatten zorgen voor een lager cholesterol in ons lichaam. Ook bevatten amandelen vitamine E, dit gaat huidveroudering tegen en vermindert de kans op hart- en vaatziekten. Daarnaast bevatten ze onder andere magnesium, fosfor, ijzer en calcium. Deze soort noten eten is dus ook erg gezond.

Hazelnoten

Hazelnoten, ze worden in allerlei producten verwerkt. Die producten zijn vaak heerlijk, maar niet altijd even gezond. Wanneer je de hazelnoot als onbewerkte noot eet echter wel. Ze bevatten namelijk ontzettend veel koolhydraten, vezels, mineralen en proteïnen.

Noten eten is gezond!

Je hebt dus kunnen lezen dat het eten van noten toch best wat gezondheidsvoordelen met zich mee brengt. Natuurlijk is het eten van noten gezond, maar doet dit wel met mate. Teveel van iets is namelijk nooit gezond. Doordat noten naast vitamines en mineralen ook veel vetten en dus calorieën bevatten, is een handje vol prima. Mits de noten natuurlijk ongezouten en ongebrand zijn. Deze noten zijn zoals eerder gezegd, onbewerkt. Hierdoor bevatten ze maximale hoeveelheid gezonde stoffen.

noten eten gezond

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.