babybehang

Babybehang is meer dan een muurdecoratie

Huis & Tuin, Mama & Kinderen By mei 25, 2021 No Comments

Het is de ruimte in een woning die het meest voorzien wordt van behang. De babykamer wordt ingericht met passende meubeltjes in roze of blauw, zoals het ledikantje, commode, kast en natuurlijk veel pluche vriendjes. Maar ga je voor babybehang of niet?

Glasvezelbehang met vinyl of papier

Er zijn veel verschillende soorten behang voor de baby en kinderkamer, maar de beste keuze is vliesbehang. Het wordt gemaakt van gewoven glasvezel, vandaar ook de naam glasweefselbehang. Het behang heeft meerdere lagen waarbij de onderste laag bestaat uit glasvezel. De opperlaag bestaat uit vinyl of papier. Omdat het uit meerdere lagen bestaat, is het vrij sterk en krimpt het nauwelijks. Voor het aanbrengen is geen plaktafel nodig, omdat de lijm op de muur gesmeerd wordt. Het behang is tevens in verschillende diktes verkrijgbaar zowel normaal als babybehang.

Stickeren of behangen met babybehang?

Babybehang dient veilig te zijn en mag geen schadelijke stoffen bevatten. Maar het gaat natuurlijk ook om het motief en de pastelkleur. Het oog wil immers ook wat! De babykamer kan gedecoreerd worden met allerlei rustige motieven, zoals de Eijffinger behang serie ‘Mini Me’ en ‘Tout Petit’. Dieren of rustieke symbolen met een achtergrond in een pastelkleur. Kleurrijk maar toch rustig. Apart is de collectie Wallpower Favourites wat eigenlijk geen behang is, maar één grote sticker. Een afbeelding of dessin wordt als cirkel met een diameter van 1,0, 1,2 of 1,5 meter op de muur aangebracht.

Ontwikkeling en veiligheid

Behangpatronen zijn van belang voor de ontwikkeling van de baby. In de eerste periode ziet het uitsluitend contrasten, zoals zwart en wit. Na vier maanden neemt het concentratievermogen toe en zal de baby belangstelling hebben voor voorwerpen. Ook wordt de kleurontwikkeling gevormd. Babybehang zorgt ervoor dat de baby zich vertrouwd voelt, maar het heeft ook een functie in de ontwikkeling. Gaandeweg zal het vormen herkennen en er een betekenis aan geven.

Het mooie van decoreren is het gevoel een eigen unieke kamer te creëren waar jouw kindje de eerste maanden doorbrengt. Voordat je het weet, wordt het de lievelingskamer van het huis speciaal voor jouw baby.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.