tuinset voor het gezin

Met deze tips vind jij de perfecte tuinset voor het gezin!

Huis & Tuin By aug 06, 2019 No Comments

Het is augustus en de zomer is nog zeker niet voorbij, in Nederland hebben we vaak een goede nazomer en willen we genieten van het buitenleven zolang het kan. Ben je opzoek naar een nieuwe tuinset voor het gezin? Dan is het goed om te weten waar op te letten bij de aanschaf van een nieuwe tuinset. Een tuinset online kopen was nog nooit zo makkelijk!

Tips voor de aanschaf voor een tuinset voor het gezin:

Ben je met z’n tweetjes, dan heb je niet de soort tuinset nodig als wanneer je een groter gezin hebt. Wanneer je kinderen hebt, zoals wij, zijn er wel wat dingen waar je rekening mee moet houden. Laten we zeggen, al doende leert men… Daarom heb ik belangrijke tips voor je op een rijtje gezet!

Tip 1: Bedenk wat je met je tuinset wilt

Wanneer je een tuinset voor je gezin wilt aanschaffen is het goed om te bedenken wat je er nu eigenlijk mee wilt. Toen wij ons huis kochten, en daarbij ook een nieuwe tuinset aanschaften leek een loungeset ons ideaal. Is het ook, maar als je buiten wilt eten bedenk dan dat je niet fijn eet aan een lage tafel. Iets waar wij totaal geen rekening mee hielden. Om lekker op te zitten en liggen was deze loungeset overigens prima hoor! Maar wat ik dus bedoel te zeggen; bedenk goed waar je heb overal voor wilt gebruiken. Wil je toch graag een loungeset waar je ook fatsoenlijk aan kunt eten? Zorg dan dat je een tafel op een goede hoogte hebt.

Tip 2: Plan met de beschikbare ruimte voor je tuinset.

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe tuinset moet je eerst weten welke ruimte je beschikbaar hebt om de tuinmeubels kwijt te kunnen. Waar komt de tuinset te staan en wat zijn de afmetingen waar je de set kwijt wilt? Om een stoel fatsoenlijk naar achter te kunnen schuiven heb je zo’n 75 cm tot 80 cm ruimte nodig achter de stoel. Natuurlijk komt daar ook de breedte van de tuintafel bij en 75 cm tot 80 cm voor de stoel die aan de andere kant van de tafel staat. Houd dus rekening met de maten en de plek waar je de set wilt neerzetten. Daarbij is het ook goed om rekening te houden met de overige ruimte in de tuin, de kinderen moeten nog goed kunnen buitenspelen en je moet er zonder kunstjes door heen kunnen lopen.

Tip 3: Kies het soort materiaal dat bij jouw gezin past

Er zijn veel soorten materialen waar tuinsets van worden gemaakt. Ga je voor een teakhouten set of liever voor wicker? Ook aluminium of R.V.S zijn materialen die onder je mogelijkheden vallen. Wist je bijvoorbeeld dat zoute lucht en zand helpen je teakhouten tuinset schoon te houden en dan wicker zowel in de zomer als winter prima buiten kan staan?

Bedenk goed welke materialen jij mooi vindt, maar ook of het praktisch is met kinderen. Een zware houten bank is niet erg makkelijk om aan te schuiven voor de kleintjes. Dan zou je bijvoorbeeld voor het wat lichtere materiaal wicker kunnen gaan of kiezen voor plastic tuinstoelen.

Nog zo iets, een glazen blad op tafel is prachtig, maar met kinderen niet erg handig. Je wilt niet dat er krassen op komen, of in het ergste geval je kind zich bezeerd aan het glas. Ook verstelbare stoelen zijn niet erg handig met kinderen, vaak willen ze de stoel in een andere stand zetten of gaan ze spelen. Bedank je dan, een ongeluk zit in een klein hoekje… Je kunt het prima verdelen door de stoelen om en om te doen. Zo hebben de kinderen bijvoorbeeld hun ‘eigen’ tuinstoel.

tuinset voor het gezin

Ga voor kwaliteit

Een tuinset voor het gezin is een investering die je niet doet voor één of twee jaar. Je wilt langere tijd van de tuinset voor het gezin kunnen genieten. Daarom is het goed om te kiezen voor kwaliteit en niet oor kwantiteit. Natuurlijk is het verleidelijk om een zo goedkoop mogelijke tuinset voor het gezin aan te schaffen, maar zal deze tuinset dan meerdere zomers meegaan? Je kunt het je afvragen…

Ga voor een tuinset voor het gezin die duurzaam is en van goede kwaliteit. Nu wil ik  niet zeggen dat je meteen de hoofdprijs moet betalen, want er zijn ook vaak wel goede aanbiedingen. Maar let goed op de kwaliteit, het materiaal en de duurzaamheid er van.

 

Wat is de perfecte tuinset voor jouw gezin?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.