glazen douchewand

4 voordelen van een glazen douchewand

Huis & Tuin By aug 02, 2019 No Comments

Onlangs hebben wij de badkamer verbouwd. De badkamer die wij hadden was een echt oudje, echt aan vervanging toe dus. De badkamer werd van boven naar beneden gestript. De doucheruimte is nu heerlijk ruim en je kunt je kont er weet fatsoenlijk keren. Wanneer je een inloopdouche hebt kan een glazen douchewand een hele uitkomst zijn. Maar ook kun je op maat gemaakte glazen cabine met deuren creëren. Met een douchewand van glas kun je alle kanten op!

Onze oude badkamer

In onze oude badkamer zat een ligbad waar je ook in moest douchen. Totaal niet praktisch, maar ook kon het best gevaarlijk zijn met het in en uitstappen. Helemaal met kinderen wil je dit niet. Een glijpartij is zo gemaakt en iets breken zou je ook zomaar kunnen gebeuren. En dan het schoonmaken en schoonhouden, niet bepaald praktisch.

Nu genoeg over mijn oude badkamer, ik ga je nu 5 voordelen van een glazen douchewand met je delen!

4 voordelen van een glazen douchewand:

  1. Veilig
  2. Hygiënisch en schoon
  3. Gemakkelijk in te stappen
  4. Een stijlvol design

Veilig

Douchewanden zijn door de jaren heen veel veiliger geworden. Dit komt met name door het gebruik van veiligheidsglas in een glazen douchewand. Het veiligheidsglas is bestand tegen een stootje doordat het 8mm of 10 mm veiligheidsglas is. De standaard maten tenminste. Dit glas kan dus tegen een duw of stoot, met kleine kinderen is dit dus zeker een must. Want een veilige badkamer is wat we willen. Ook hoef je niet bang te zijn dat het glas mocht er toch iets gebeuren uit een valt, er zal een barst ontstaan, maar honderden stukken zul je niet vinden.

Wanneer je kinderen hebt doe je er verstandig aan om bijvoorbeeld een sticker op de douchewand te plakken. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en je wilt niet dat je kindje tegen de wand aanloopt en zich bezeerd. Ook zou je kunnen kiezen voor mat glas of een deel mat glas. Op deze manier is de wand goed zichtbaar en neemt de veiligheid toe in de badkamer.

glazen douchewand

Een glazen douchewand is hygiënisch en schoon

Een glazen douchewand is een hygiënische, schone keuze voor je badkamer. Het heeft belangrijke voordelen. In de meeste gevallen is het glas van de glazen douchewand namelijk behandeld. Het glas heeft een speciale afwerking, het gaat dan om een Antikalk-behandeling of een EasyClean-behandeling, of zelfs beiden. Op deze manier kan het vuil en de kalk zich niet hechten. Je kunt het makkelijk verwijderen zodat de douche en de douchewand zo lang mogelijk schoon blijven zonder er te veel tijd aan te moeten besteden. Schoonmaken is namelijk niet iets waar we onnodig veel tijd aan willen besteden toch?

Ook heeft een glazen douchewand in tegenstelling tot een douchecabine geen gaatjes, hoekjes en rails die lastig schoon te maken zijn. Het heeft een strakke en mooie afwerking die gemakkelijk schoon te houden is doordat er geen kleine of grote kieren zijn waar het vuil tussen zou kunnen gaan zitten.

Gemakkelijk in te stappen

Een douchewand is heel fijn en makkelijk om in en uit te stappen. Je hoeft namelijk geen bad in te stappen, maar ook kun je gebruik maken van de douche zonder douchedeur. Het zorgt voor ruimtelijk effect en neemt minder ruimte in beslag. Je hoeft namelijk geen rekening te houden met de ruimte die de deur nodig heeft.

glazen douchewand

Het mooiste is om te kiezen voor een douchewand die op de grond geplaatst kan worden. Je maakt dan geen gebruik van een douchebak en voorkomt meteen dat nare opstapje.

Een glazen douchewand zorgt voor een stijlvol design

Een inloopdouche of een douchecabine met een glazen douchewand is een stijlvolle keuze en echt de badkamertrend van het moment. Het geeft een mooie uitstraling aan je badkamer als geheel. Ook zal je badkamer er een stuk ruimer door lijken.

glazen douchewand

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.