mummie

Mama, daar liggen allemaal mummies

Mama & Kinderen By jun 17, 2018 No Comments

We lopen richting Jumbo, we hebben nog wat fruit voor de volgende dag nodig en wat broodbeleg. Op onze route komen we ook langs het oorlogskerkhof. De kinderen vinden het altijd erg bijzonder en proberen er een glimp van mee te krijgen. Opeens hoor ik; Mama, daar liggen allemaal mummies he?

Iets met Halloween

Ken je vast wel toch?  Halloween is elk jaar op 31 oktober. Halloween word in Nederland steeds meer gevierd en steeds populairder. Er zijn basisscholen die al speciale tochten organiseren zodat kinderen langs de deur kunnen maar ook worden er tochten door mensen in de buurt georganiseerd waarbij kinderen liedjes zingen, een snoepje krijgen en de huizen eng versierd zijn. Zo is dat ook bij ons in de buurt. Elk jaar toveren vrienden van ons de hele tuin om en de kinderen leven er helemaal naar toe.

Filmpjes

Ook komen er op onder andere Disney Chanel en andere kinderzenders Halloween tekenfilms op. Niet bijzonder eng, meer met vriendelijke spoken of mummies.

Een geheugen als een olifant

Dachten we dat Merel een ontzettend goed geheugen had… Bram blijkt ook een geheugen als een olifant te hebben. Met de uitspraak; ”Mama, daar liggen allemaal mummies”, is dat wel gebleken. Goed hij bedoelt waarschijnlijk zombies, maar hé, ik begrijp wat hij bedoelt. Mummies.. Zombies…

Daar sta je dan..Mummies….

Eigenlijk moest ik stiekem grinneken.. Mag eigenlijk niet, want zo grappig is het niet. Ik vind dat een begraafplaats een laatste rustplaats is, en voor de oorlogsbegraafplaatsen heb ik altijd net nog wat meer respect. Is misschien niet nodig, misschien wel.. Wie zal het zeggen? In ieder geval niet iets om grapjes over te maken of te grinneken. Maar Bram bedoelt het natuurlijk niet verkeerd, ik bedoel dat kleine blonde ventje van 4 met z’n lieve lach en die mooie blauwe ogen heeft natuurlijk geen idee. Dus ja, ik moest wel even op mijn lip bijten om niet heel hard te lachen.. Waarschijnlijk een momentje waar je bij had moeten zijn..

mummie

En dan mag je gaan uitleggen….

Toen heb ik hem maar uitgelegd dat onder die stenen geen mummies liggen. Maar dat daar de mensen begraven worden als ze overleden zijn. Toen kwam de volgende vraag; Maar mam, oude opa is toch ook dood? Ja, dat klopt schatje.. Maar jij zei dat hij nu een ster aan de hemel is.. Oei.. Ja dat klopt ook lieverd. Eerst worden mensen als ze overleden zijn begraven, (cremeren vond ik nog niet heel subtiel om te brengen) het lichaam van de meneer of mevrouw wordt dan begraven en de geest, die gaat naar de hemel en zal een ster aan de hemel worden. (Oke ook niet heel goed uitgelegd, maar hoe leg je het wel goed uit? Lichaam, geest…)  Snap je dat? Hmm… bedoel je een Charmander die evalueert in een Charmeleon? (Pokémon) Niet helemaal, maar het lijkt er misschien wel een beetje op. Oke, ik denk gewoon dat oude opa die mooie ster is oke? Ja, dat is een goed idee jongen.

 

Heeft jouw kind ook weleens een uitspraak gehad waar je stiekem om moest lachen terwijl dat eigenlijk niet helemaal de bedoeling is?

 

 

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.