koffie verkeerd

Koffie verkeerd maken: zo doe je dat!

Eten & Drinken By mrt 21, 2022 No Comments

Een populaire caffé latte zelf maken? Dit kan heel gemakkelijk en je hebt er niet veel voor nodig. Dit is lekker om thuis te maken als je aan het werk bent, aan het studeren bent of als je bezoek krijgt. Hier vind je het recept voor een heerlijke koffie verkeerd en krijg je te weten wat de beste koffiebonen uit de test zijn.

Wat heb je nodig voor een koffie verkeerd?

Je hebt ten eerste een koffiemachine nodig. Als je vaak koffie drinkt heb je deze vast wel in huis en de laatste tijd zijn koffiemachines ook niet meer overdreven duur. Wat je nog meer nodig hebt is melk, espressobonen, koffiemolen, twee kannetjes en latte glazen. De latte glazen zorgen voor een gezellig effect. Met deze glazen is je koffie verkeerd helemaal klaar om te shinen op je Instagram story.

Een koffie verkeerd stap voor stap

Wat je eerst doet is de koffiemachine door laten spoelen. Hierdoor komen er geen achtergebleven koffieresten in je caffé latte. Dit kan namelijk wel eens achterblijven als je koffie zet. Druk daarom op de spoelknop om dit te voorkomen en wacht een paar seconden. Als je de koffie er niet makkelijk uit krijgt kan je gebruik maken van een lepeltje en maak je het filterbakje schoon met een schone droge doek. Een droge doek is nodig doordat natte koffie snel verbrand en dit wil je niet.

Leestip: Heerlijke koffie op vakantie maken

De bonen malen en verder

Je maalt de bonen en gebruikt hiervoor de espresso stand. Zorg ervoor dat de koffie mailing er niet overheen gaat. Dit kan je voorkomen door de koffie er af en toe kort in te tikken. Strijk de gemalen koffie glad zodat de makkelijk aan te stampen is. Nu ga je de koffie stampen door de tamper horizontaal op het filterbakje te zetten en de koffie stevig aan te drukken. Draai de piston in de machine en druk binnen 4 seconden de knop in. Anders verbrandt de koffie. Voor de beste koffiebonen adviseren wij om een kijkje te nemen op BesteKoopwijzer. Zo weet je zeker dat je altijd kiest voor het product dat het beste uit de test is gekomen. Voorkom miskopen door op onderzoek uit te gaan.

De melk inschenken

Nu is het tijd om te koffie op te schuimen. Je pakt een kannetje waarbij je de melk inschenkt tot het tuutje. De koffie schuim je een paar seconden op door het stoompijpje. Er moet alleen stoom uit komen en geen water. Je zet het stoompijpje rechtop en je doet hem in het kannetje. Zet het pijpje aan en laat de melk een paar seconden opschuimen. Aan de onderkant voel je met je hand of de melk warm wordt en dan doe je het stoompijpje dieper in het kannetje. Hiermee creëer je een draaikolkje. Je draait als allerlaatste stap kort met het kannetje over het aanrechtblad. Je walst hiermee de melk en de bovenkant gaat hierdoor glimmen.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.