kinderen en gamen

Kinderen en gamen een stukje ontspanning of verslavend?

Mama & Kinderen, Tieners By jun 29, 2021 No Comments

Laat ik vooropstellen dat ik er geen fan van ben als kinderen alleen maar gamen, ook al zou Bram dat het liefst wel doen. Zelf maak ik me nog regelmatig schuldig aan het oordeel dat kinderen en gamen niet altijd even goed samen gaan. Maar wat is teveel en wanneer is het ontspanning?

Kinderen en gamen, goed voor de ontwikkeling?

Velen van ons weten dat bordspellen en spelen goed voor de ontwikkeling van kinderen is. Waarom zou dit niet zo zijn voor gamen? Goed, ik begrijp dat je niet wil dat je kind de hele dag achter een scherm zit. Maar zit daar geen gulden middenweg in? We leven nu eenmaal in een tijdperk waarbij PC, tablets en onder andere spelcomputers niet meer weg te denken zijn.kinderen en gamen Denk bijvoorbeeld aan de Nintendo Wii, of het spel just dance. HD-spelsysteem en spel waarbij bewegen centraal staat. Je kind zit dus niet constant stil, maar blijft in beweging. Ook spelen kinderen en tieners online games. Bij het online gamen gaat het vaak om het samenspelen, ze leren samenwerken en diverse werelden creëren. Zo zou je het dus ook kunnen bekijken en best een game kunnen aanschaffen of uitproberen.

Games online kopen

Tegenwoordig zijn veel spellen online te verkrijgen. Het slimste is door de games aan te schaffen met bijvoorbeeld de Nintendo shop card, een XBOX gift card of PSN Cards. Dit zijn een soort cadeau/opwaardeerkaarten waarbij je het spel dat je graag wilt hebben aan kunt schaffen. Dit kun je online aanschaffen maar ook in de winkel bij bijvoorbeeld Primera.

Kinderen en gamen, ontspanning!

Door te gamen is je kind even weg uit de realiteit. Even niet aan school denken, maar even lekker ontspannen. Want ook hier mogen we eerlijk over zijn. De scholen vragen tegenwoordig steeds meer van onze kinderen. Het is dan ook niet voor niets dat op scholen ook computerlessen al bij kleuters gegeven worden door middel van spelletjes. kinderen en gamenEven ontspannen is ook voor de kinderen goed op school. Games die het meest ontspannend zijn voor onze kinderen zijn games die niet te lang duren en waarbij je eventueel kunt samenspelen. Er zijn steeds meer gezinnen waarbij er zo nu en dan samen gegamed wordt. Je kunt het ook zien als een stukje mediaopvoeding.

Kinderen en gamen. Gewelddadig en verslavend?

Eerlijk is eerlijk. Gameverslaving onder kinderen is de afgelopen jaren gegroeid. dit komt natuurlijk ook doordat de gamemakers de games zo inrichten dat stoppen moeilijk is. Om verslaving te voorkomen is het goed om duidelijk met je kind af te spreken wanneer, hoe vaak en hoe lang je kind gamen mag. Kinderen worden vaak erg enthousiast door de games en dit wordt ook wel eens verward met verslaafd zijn aan. Tip: geef 5 á 10 minuten voordat je wilt dat je kind stopt met gamen aan dat je kind de game zo moet gaan afsluiten. kinderen en gamen

Er zijn onderzoeken over kinderen en gamen waarbij het verband wordt gelegd tussen gewelddadige spellen en het gedrag wat kinderen vertonen na het spelen van deze games. Ook zijn er onderzoeken waaruit naar voren komt dat dit niet juist is. Het is goed om zelf in de gaten te houden of het spel inderdaad effect op het gedrag van jouw kind heeft en of het spel ook past bij karakter, leeftijd en de ontwikkeling van jouw kind. Ook hebben veel games een PEGI aanduiding, zo kun je zien of de game geschikt is voor de leeftijd van jouw kind, ook word er vermeldt of er geweld of onder andere grof taalgebruik in voorkomen.

Kinderen en gamen, hoe denk jij daar over?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.