spelletjes spelen
Mama & Kinderen

Het belang van spelletjes spelen en spelen voor je kind.

Spelen is belangrijk voor kinderen, het is goed voor de ontwikkeling van je kind. Spelletjes spelen met je kind is ook erg belangrijk. Spelen wordt vaak gezien als iets waar je je kind mee bezig kan houden, iets waar ze zich mee kunnen vermaken. En dat is natuurlijk ook wel zo, maar je kind leert er ook veel van.

Goed voor de ontwikkeling.

Spelen is goed voor de emotionele en sociale ontwikkeling. Ook is het belangrijk voor taalkundige vaardigheden en intellectuele vaardigheden. Door te spelen leert je kind grenzen te verleggen, krijgt het zelfvertrouwen maar het is ook goed voor de motoriek.

babygym maken

Door te spelen ontwikkeld een baby motorische vaardigheden, bijvoorbeeld met een babygym. De spieren worden sterker en een baby leert het vastpakken van dingen, uiteindelijk zitten, rollen, kruipen en lopen. Uiteindelijk leert het kind ook rennen, klimmen en omgaan met grotere en zwaardere voorwerpen. De creativiteit van een kind ontwikkeld zich en het kind leert ook samen spelen waardoor ook probleemoplossende vaardigheden gestimuleerd zullen worden. Spelen is eigenlijk heel gezond zowel lichamelijk als geestelijk.

Spelletjes spelen met je kind.

Spelletjes spelen kan je eigenlijk met ieder kind doen. Zelfs met baby’s, denk aan kiekeboe! Het is dan wel geen bordspel, puzzel of memorie maar toch is het een spelletje voor een baby. Op het moment dat een baby het echt door heeft zal het dan ook gaan kirren van plezier. Met kinderen die een aantal jaar ouder zijn kan het erg leuk zijn om bordspellen te doen, poepie knor of bijvoorbeeld memorie. Memorie prikkelt het geheugen van je kind en is zo ook erg leerzaam.

Bordspellen met je kind.

Er zijn al bordspelletjes of andere spellen voor peuters/kleuters vanaf ongeveer 3 jaar. Bij Mirjam kan je lezen wat de leukste spelletjes voor peuters zijn. Het zal in het begin misschien niet meteen van een leien dakje gaan maar toch is het belangrijk om dit toch wel met een kind te doen. Het is gezellig, je maakt samen een leuke tijd door. Maar ook is spelletjes spelen erg leerzaam.

spelletjes spelen

Waarom zijn spelletjes met je kind spelen leerzaam?

  • Je kind leert samen spelen.
  • Je kind leert op zijn of haar beurt te wachten.
  • Je kind leert oplossingsgericht denken.
  • Een kind leert tellen door een bordspel met een dobbelsteen te spelen.
  • Je kind leert verliezen, verliezen is niet altijd leuk maar een kind moet ook leren tegen zijn of haar verlies te kunnen. Je kunt niet altijd winnen..

Wanneer speel je dan spelletjes?

Wat misschien wel het leukste moment is om een spelletje te doen is om zondag middag. Maak er een gezellig middagje van. Ga met het hele gezin een spelletje doen. Neem er wat te snaaien bij en spelen maar. Zo maak je de mooiste herinneringen.

 

Speel jij spelletjes met je kind?

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

27 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: