gehoorverlies

Jouw kind last van gehoorverlies? Overweeg een hoortoestel. Een gratis gehoortest voor jouw kind is beschikbaar!

Mama & Kinderen By nov 25, 2020 No Comments

Gehoorproblemen en gehoorverlies kunnen zich al op jonge leeftijd voordoen. Soms worden kinderen geboren met gehoorschade, terwijl het ook voorkomt dat nog jonge kinderen door een erfelijke afwijking of door de confrontatie met harde geluiden plotseling of geleidelijk schade aan hun gehoor oplopen. Een hoortoestel voor je zoon of dochter kopen biedt dan een oplossing.

Maar eerst moet je natuurlijk zeker weten dat er sprake is van gehoorproblemen. Een goed indicatie of er echt sprake is van een beperkt gehoor bij je kind, krijg je door een online gratis gehoortest te doen. Er zijn minstens drie goede redenen om te kiezen voor een gratis gehoortest voor je kind.

1. Minder eng voor je kind

Een belangrijk argument om te kiezen voor een gratis hoortest via internet voor je kind om te bepalen of een hoortoestel nodig is, is dat je hiervoor geen aparte afspraak bij een audicien hoeft te maken. Via internet een gratis gehoortest doen is voor kinderen dan ook een stuk minder eng dan door een ‘vreemd’ persoon onderzocht te worden.

2. Snel uitslag & duidelijkheid over gehoorverlies

Een tweede reden om een internettest uit te voeren is dat een online hoortest jou en je kind meestal niet meer dan 15 minuten kost. Er zijn zelfs tests die binnen enkele minuten en indicatie geven van hoe het ervoor staat met het gehoor van je kind. De hoortesten op internet, aangeboden door professionele audiciens, bestaan vaak uit een paar algemene reflectieve vragen over hoe het gehoor van je kind functioneert en uit een geluidstest.

3. Online testen voor het gehoor zijn gratis

Een derde argument om online het gehoor van je kind te testen, is het feit dat hoortesten via internet helemaal gratis zijn. Er is keuze uit diverse wetenschappelijke testen en dat kost je dus helemaal niets. Veel gemakkelijker kun je het jezelf niet maken, toch?

Gehoorverlies? Doe nu een online hoortest met je kind

Wacht niet te lang en help je kind bij vermoedens van gehoorverlies of hoorproblemen. Doe via een erkende audicien een online gehoortest en kom er snel achter of je kind gehoorverlies heeft. Mocht de gemaakte internettest een indicatie geven dat het gehoor van je zoon of dochter niet optimaal is, plan dan een afspraak in bij een audicien bij jou in de buurt. Die voert dan een vervolgonderzoek uit en kan je adviseren of je kind al dan niet een hoortoestel nodig heeft.

 

Lees ook: De zindelijkheidstraining: wanneer is je kind er klaar voor?

kind gehoorverlies

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.