rekfolie

Hoe en in welke situatie gebruik je rekfolie?

Huis & Tuin, Zakelijk By nov 26, 2020 No Comments

Rekfolie of wikkelfolie is het meest voordeligste en het duurzaamste materiaal om goederen en ladingen op de juiste manier te beschermen en stabiliseren. Deze folie zorgt er namelijk voor dat de goederen beschermt worden tegen vuil en stof, maar zorgt er ook voor dat alles op zijn plaats blijft. Rekfolie is folie dat veel gebruikt wordt in bedrijven met een magazijn, maar wist je dat deze folie ook ontzettend handig is wanneer je bijvoorbeeld gaat verhuizen of verbouwen?

Rekfolie

Rekfolie is zoals de naam al zegt, rekbaar. Het zit op een rol en hierdoor zijn ladingen of producten goed in te wikkelen. Daarom wordt het ook wel wikkelfolie, stretchfolie of rekwikkelfolie genoemd.

Waar gebruik je rekfolie voor?

Rekfolie kan voor veel doeleinden gebruikt worden. Zoals gezegd gebruiken veel bedrijven deze soort folie voor bijvoorbeeld het transport of opslaan van producten. Maar wist je dat wikkelfolie ook door particulieren best veel gebruikt wordt? Hieronder geven we een aantal voorbeelden waar wikkelfolie voor gebruikt kan worden.

Bedrijven en wikkelfolie:

Deze folie wordt gebruikt om bijvoorbeeld los gestapelde dozen een stevig geheel te maken. Veel bedrijven krijgen de producten binnen op een container, deze wordt ingeseald met rekfolie om hier een solide geheel van te maken. Na het inwikkelen van een container of pallet kunnen dozen niet meer verschuiven en blijven ze tijdens het transport goed op hun plek. Daarnaast worden de dozen en producten goed beschermt tegen stof, regen of vocht waardoor ze netjes, schoon en bruikbaar blijven.

wikkelfolie

Sla je spullen op in rekfolie:

Naast dat bedrijven hun containers en pallets kunnen insealen met wikkelfolie, kan het ook erg goed gebruikt worden in- en rond het huis. Stretchfolie kun je namelijk erg goed gebruiken om bijvoorbeeld je tuinset netjes in op te bergen. Veel mensen zetten de tuinset in de herfst en winter weer in de garage of schuur en dat is natuurlijk een goed idee. Een nog beter idee is om je tuinset ook in de schuur of garage te beschermen tegen vuil en stof. Wikkel er rekfolie om heen en je tuinset blijft mooi schoon en vochtvrij, want ook in de schuur kan vocht komen. Is het weer het juiste seizoen om je tuinset naar buiten te halen? Dan wikkel je het folie er in een mum van tijd weer vanaf. Ideaal!

Verhuizen en rekfolie:

Wanneer je gaat verhuizen en er meubels en dozen mee moeten doe je er ook goed aan om deze spullen in te sealen. Tijdens het verhuizen van de spullen kan er namelijk voor je het weet schade ontstaan. Wanneer je bijvoorbeeld de bank goed hebt ingeseald met rekfolie bescherm je de stof of het leer erg goed en is er minder kans op schade van je fijne bank!

rekfolie

De juiste rekfolie kiezen:

Wikkelfolie is er in allerlei soorten en maten. De meest voorkomende folie is een transparante rol van 50cm. Werk je in een magazijn? Dan ken je deze folie vast wel! Maar dit is natuurlijk niet de enige folie die voorkomt. Een kleine greep uit verschillende soorten folies:

Minirollen rekfolie:

Dit zijn kleine rollen folie die ideaal zijn om kleine pakketjes en verpakkingen met te verpakken en te verzenden. De rollen zijn meestal tussen de 8 en 12 cm breed.

Gekleurde rekfolie:

Folie is te verkrijgen in veel verschillende kleuren en maten. Gekleurde folie wordt vaak gebruikt om een structuur in bijvoorbeeld een magazijn te brengen. Door pallets of containers met een bepaalde kleur in te sealen zorgt dit er voor dat ze in één oogopslag herkent zullen worden. Daarnaast is het tijdens een verhuizing natuurlijk ook erg makkelijk om verschillende kleuren folie te gebruiken. Seal dozen in voor de verschillende vertrekken in je huis met telkens verschillende kleuren. Neem bijvoorbeeld wit voor de badkamer, rood voor de keuken, zwart voor de woonkamer. Dit zal ervoor zorgen dat je efficient te werk kunt gaan als je alle spullen gaat uitruimen en inpakken.

Antistatische folie:

Dit is een soort wikkelfolie die uitermate geschikt is voor insealen van producten die elektronisch zijn.  Antistatische folie is behandeld met anti-staticum waardoor deze soort folie niet of zeer beperkt statisch oplaadbaar zal zijn. Het kan daardoor veilig ingezet worden in magazijnen met gevoelige, elektronische factoren.

Zwarte ondoorzichtige wikkelfolie:

Dit is een soort rekfolie die de privacy van het in te pakken goed waarborgd. Dit komt doordat de lading zo niet zichtbaar is.

wikkelfolie

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.