mama is er klaar mee

Jij bent jij en jij bent van alles, maar bovenal ben jij mijn trots

Mama & Kinderen By jul 14, 2018 No Comments

Deze post is voor jou. Mijn lieve Aapie. Lieve druktemaker van me, mijn knuffelbeest, mijn lachebek en mijn mafketel. Mijn look-a-like, mijn kleine boef, mijn eigenwijsje en mijn drama-king. Ja, dit artikel is voor jou. Want jij bent jij en jij bent van alles, maar bovenal ben jij mijn trots.

Drie jaar alweer

Maandag twintig juli tweeduizendvijftien. Tijdens de bevalling was jouw hartslag te traag voor de apparatuur. Papa dacht zelfs een seconde dat je dood was. Mama was vooral in paniek omdat het zo snel ging. Om half vier was de ontsluiting  vijf centimeter en vierentwintig minuten later lag je op mijn borst. Je leefde. Niet alleen qua vitale functies, maar je lééfde. 1888 gram en 44 centimeter, en geen seconde in de couveuse. Wat een pittig kereltje was je toen al! Het kon je niet schelen wat anderen over je zeiden, jij vond je eigen weg. Je had een klein en zwak lijfje, maar jemig wat had jij een sterke geest. Mijn trots!

Wilskracht

Waarschijnlijk ben je dubbel erfelijk belast met die wilskracht. Papa en mama zijn ook doorzetters, maar dat weet je inmiddels wel. Toen bleek dat jij een chromosoomafwijking had, wisten we niets. Niemand kon ons duidelijkheid geven en daarom kozen wij onze eigen weg. Het kan ons niet schelen wat anderen over jou zeggen. Door vooral niet op te geven, kwam jij met vallen en opstaan waar je nu bent. Alle stappen in jouw ontwikkeling duren wat langer, maar je komt er. Dat weet jij, dat geloven wij en dat zien de specialisten. Het is heel leuk om telkens die blije verbaasde gezichten van al die artsen te zien. En weet je, dat komt omdat jij jij bent en wij wij zijn.

Leren van elkaar

Lieve lieve Noah, knap knaapje van mij. Ik leer zoveel van jou. Door jou zie ik de wereld een stuk minder zwart-wit dan voorheen. Waar ik eerder altijd de beste wilde zijn, weet ik nu dat perfect een relatief begrip is. Het gaat er niet om de snelste, de slimste en de populairste te zijn. Perfect zijn is geluk gevonden hebben en tevreden zijn met wat je hebt. En dat lieverd, dat heb jij mij doen inzien in de drie jaar dat jij nu bestaat. Ondanks dat je achterloopt op leeftijdsgenoten, ben jij namelijk op en top gelukkig. Je staat zingend op en je valt zingend in slaap. Iedereen krijgt van jou een ‘hallo’ en een glimlach. Uiterlijke verschillen maken voor jou niet uit. Jij bent een lieve sociale allemansvriend. Jij bent mijn trots, ik ben zo ontzettend trots op jou.

Weerspiegeling

Drie jaar ben ik nu jouw mama en jij bent mijn trots. Ik kan nog zoveel meer leren van jou en ik wil het allemaal nog zoveel beter doen. Als ik er echter aan denk aan hoe jij mij knuffelt -zelfs nadat ik even heel boos ben geweest-, dan smelt ik. Het ontroert me zeer hoe perfect jij mij vindt. Ik vind het niet altijd makkelijk om mama te zijn, maar ik heb de mazzel dat ik jouw moeder ben. Jij laat mij mezelf ontdekken als moeder. Jij geeft me eindeloos veel kansen en onvoorwaardelijke liefde. Jouw gedrag is duidelijk een weerspiegeling van wat je ons ziet doen. Dat jij dan zo vol liefde bent, is een groot compliment. Misschien is de angst om te falen groter dan de stapel fouten die ik daadwerkelijk maak. Jij bent namelijk een ontzettend leuk kind, en dat kon niet als ik een vreselijke moeder geweest was. Dank je wel Noah, voor al je vertrouwen in mij.

Blijf wie je bent

Zoals gezegd is deze post voor jou. Nu ben je (bijna) drie, en zullen we op zoek gaan naar passend onderwijs voor jou. Of het nou een reguliere of speciale basisschool wordt, wij geloven sowieso in je en zullen je steunen waar je ook gaat. Blijf wie je nu bent en ontdek steeds meer over wie je wilt zijn. Laat niets en niemand je weerhouden van je dromen en idealen. Blijf je eigen weg vinden, ongeacht de mening van anderen. Jij lééft en dat zal de hele wereld weten. Een stempel bepaalt jouw leven niet, want jij gelooft net als wij niet in een lotsbestemming. Jij zult zoveel meer kunnen en zijn. Want jij ben jij en jij bent van alles voor ons en wij zijn van alles voor jou. Van alles voor alles, en vooral door alles zijn wij samen wie we zijn. Perfect gelukkig en gelukkig niet perfect. 20 juli 2015 15.54 uur, wat zijn wij trots!

Ook leuk om te lezen: 12x waarom ik zo trots op mijn zoon ben.

Of: De woonkamer decoreren met unieke lampen

 

Author

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.