dakisolatie

Is mijn woning geschikt voor dakisolatie?

Huis & Tuin By okt 17, 2021 No Comments

Denk je erover na om het dak van jouw woning te laten isoleren? Dat is een goed idee! Het kan namelijk best zo zijn dat je warmte verliest middels geen goede of geen dakisolatie. Het dak laten isoleren levert niet alleen meer warmte op, maar ook lagere kosten op de energierekening.

De voordelen van dakisolatie

 1. Dakisolatie zorgt ervoor dat je energie bespaart
 2. Door het dak te laten isoleren heb je minder last van warmteverlies
 3. Hierdoor heb je meer wooncomfort in huis
 4. De zolder zal meer leefbaarder worden
 5. De waarde van de woning gaat omhoog

De nadelen van het isoleren van het dak

 1. Een dak isoleren kost relatief veel werk, je kunt dit het beste laten doen door een gespecialiseerd bedrijf.
 2. Het is een behoorlijke investering

5 manieren om het dak van uw woning te isoleren

 1. Een plat dak isoleren door middel van een warm dak
 2. Een plat dak isoleren door middel van een omgekeerd dak
 3. Een schuin dak aan de buitenkant isoleren
 4. Een schuin dak aan de binnenkant isoleren
 5. Uw zoldervloer laten isoleren

Is mijn woning daadwerkelijk geschikt voor dakisolatie?

Wanneer je het dak wil laten isoleren is het goed om te weten of het dak ook geschikt is voor dakisolatie. Het is namelijk een behoorlijke investering, maar wanneer het dak geschikt is levert het jou ook veel op. Om een kleine inschatting te maken of het dak geschikt is voor dakisolatie moet je weten wat het bouwjaar van het huis en dus dak is. In onderstaande opsomming kun je de mate van dakisolatie van het dak meten.

Bouwjaar voor 1920

Huizen gebouwd voor 1920 hebben van oorsprong een dat dat weinig tot geen isolatie bevat. Wanneer er in de tussentijd isolatie is aangebracht, is dit vaak al weer matig isolerend. Je doet er goed aan om je dak te laten isoleren.

Bouwjaar van 1920 tot 1975

Deze huizen zijn ook vaak niet goed geïsoleerd. Ook hier geldt dat er van oorsprong weinig aan isolatie is gedaan. Mocht er door de jaren heen wel dakisolatie aangebracht zijn dan is het goed om dit te laten controleren en eventueel te laten vervangen zodat de dakisolatie zeer goed zal worden.

Bouwjaar van 1975 tot 1992

Deze daken zijn al beter geïsoleerd tijdens de bouw van de woning. Ook deze dakisolatie kan jij laten verbeteren zodat het dak zeer goed geïsoleerd zal worden en je van de voordelen kunt gaan genieten.

Bouwjaar vanaf 1992

De isolatie van daken van woningen die vanaf 1992 gebouwd zijn is vaak al erg goed. Na-isolatie is in de meeste gevallen niet nodig. Wanneer je van plan bent om een passie huis of een energieneutraal huis te bewerkstelligen dan kan isolatie wel nodig zijn.

Het verbeteren van bestaande dakisolatie

Hoewel dus niet alle daken het nodig hebben om (opnieuw) geïsoleerd te worden, kan bestaande dakisolatie vaak wel verbetert worden. Een optie is om alle oude isolatie plus de afwerking te verwijderen en dit vervangen voor nieuwe dunne isolatieplaten. Een andere optie is om de isolatie plus de afwerking die er al zit te laten zitten en hier een nieuwe isolatielaag tegenaan te plaatsen. In overleg met één van de specialisten kom je zeker tot de juiste keuze.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.