bezorgservices

Snelle Supers: de boodschappen in 10 minuten aan huis

Eten & Drinken By okt 24, 2021 No Comments

Sinds enkele maanden is er een nieuwe trend in Nederland. Snelle supermarkten zoals Flink en Gorillas bezorgen de boodschappen binnen 10 minuten bij je thuis. Deze snelle bezorgservices begonnen enkele maanden geleden in Amsterdam. Inmiddels is ook boodschappen bezorgen in 10 minuten in Utrecht, Haarlem, Den Haag en veel andere steden mogelijk. Hoog tijd om eens wat beter naar deze nieuwe markt te kijken. Hoe werkt het, zijn ze echt zo snel en welke aanbieders zijn er allemaal? In deze blog lees je er alles over.

De opkomst van 10-minuten bezorgservices

In de zomer van 2021 waren ze opeens in Nederland: de snelle bezorgservices van onder andere Gorillas en Flink. Deze Duitse bedrijven kwamen opeens met een heel bijzondere belofte: wij bezorgen jouw boodschappen binnen 10 minuten aan huis. Inmiddels zijn er nog 2 andere nieuwe flitsbezorgers bijgekomen: Zapp en Getir.

boodschappenservice

Hoe kunnen deze supermarkten zo snel bezorgen?

Sommige mensen denken: dat kan toch niet, zó snel mijn boodschappen laten bezorgen? Toch is het mogelijk. Deze snelle supermarkten werken met magazijnen – ook wel dark stores genoemd – rondom de grote steden. Hier worden orders razendsnel bij elkaar gepickt. Vervolgens wordt jouw bestelling heel vlug door een koerier bij je thuisbezorgd. Dit lukt vaak binnen 10 minuten, soms duurt het net iets langer. Via de App kan je overigens altijd de koerier live volgen en weet je precies hoe laat hij of zij voor de deur staat.

boodschappenservice

Welke flitsbezorgers zijn er, en waar bezorgen ze?

Op dit moment zijn er 4 grote flitsbezorgers in Nederland actief. Dit zijn Gorillas, Flink, Getir en Zapp. De verwachting is dat er de komende periode nog meer snelle supers van start gaan in Nederland. Het bezorggebied van deze supermarkten groeit snel. Waar zij eerst alleen in Amsterdam actief waren bezorgen zij nu ook in steden als Rotterdam, Utrecht, Den haag, Breda, Haarlem en Enschede. Hieronder vind je meer informatie per leverancier.

 

 

Aanbieder Min. Orderwaarde Bezorgkosten Bezorgtijd
Flink €1,00 €1,80 ~ 10 minuten
Gorillas Geen €1,80 ~ 10 minuten
Getir €10,00 €1,80 ~ 10 minuten
Zapp Geen €1,80 ~ 20 minuten

Flink

Flink is net als Gorillas een Duits bedrijf dat nu ook in Nederland bezorgt. Flink heeft de afgelopen maanden veel nieuwe steden toegevoegd aan het bezorggebied. Deze snelle super bezorgt nu in Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Breda, Delft, Deventer, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Haarlem, Hilversum, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. De bezorgkosten liggen op €1,80 en je moet voor minimaal €1,00 bestellen. Flink bezorgt tussen 08:00 tot middernacht.

Gorillas

Gorillas is de meest bekende leverancier. Het bedrijf bezorgt in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Groningen, Haarlem, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht. De bezorgkosten zijn €1,80, ongeacht de grootte van jouw bestelling. Bijzonder is dat er geen minimum bestelbedrag is. Je kunt dus ook letterlijk alleen een zak chips of tros bananen laten bezorgen. Gorillas bezorgt 7 dagen per week tussen 08:00 tot 23:00. Bekijk hier meer over Gorilla’s.

 

Getir

Getir is een Turks bedrijf dat al in 2015 begon met snel boodschappen bezorgen in Istanbul. Inmiddels is Getir ook actief in Amsterdam. Het minimum bestelbedrag ligt wat hoger dan bij de andere aanbieders: €10,00. De bezorgkosten zijn eveneens €1,80. Getir bezorgt tussen 08:00 tot 00:00 en is vooralsnog alleen beschikbaar Amsterdam.

flitsbezorgers

Zapp

Zapp is een Britse leverancier die nu ook binnen de ring van Amsterdam bezorgt. Uniek aan Zapp is de ruime openingstijden. Het bedrijf bezorgt 24/7. Dus ook midden in de nacht kan je jouw favoriete boodschappen laten komen. Zapp bezorgt standaard binnen 20 minuten. De bezorgkosten zijn €1,80. Bij bestellingen vanaf €30,00 is de bezorging gratis.

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.