besparen op water

Besparen op water. Wij geven je 7 tips!

Besparen & Budget By apr 17, 2020 No Comments

Met het warme weer is het goed om na te denken over het water ver- en gebruik. Je hoort geregeld dat we met deze hitte spaarzaam moeten zijn met water. Maar eigenlijk is het altijd goed om op water te besparen waar het kan. Scheelt je uiteindelijk ook weer in de pocket als je het goed doet. Wij geven je een aantal tips waardoor jij ook kunt besparen op water.

Besparen op water bij het douchen

Veel mensen zetten de douche eerst een tijdje aan voordat ze er onder gaan staan. Is ook niet zo vreemd, niemand staat graag onder een erg koude douche. Een manier om te besparen is om even een emmertje onder de waterstraal te zetten en dit koude water op te vangen. Op deze manier loopt het water niet weg maar zou je het bijvoorbeeld kunnen gebruiken voor de planten of het toilet. Ook zou je een timer kunnen gebruiken bij het douchen. We staat van onbewust best een tijdje onder de douche.

Baden

Om een bad te vullen heb je heel wat liters water nodig. Als je wilt besparen op water zou je wat minder vaak in bad kunnen gaan en vaker douchen. Ook kinderen samen in bad doen bespaart! Het is gezellig en je bespaart er ook nog eens tijd door. Tijd om andere dingen te doen dus.

De planten in de tuin

Ook de planten in de tuin hebben natuurlijk water nodig. Vaak doen we dit elke dag met dit warme weer, maar wist je dat veel hoveniers aangeven dat dit best om de dag kan. Ook kun je water besparen door een gieter te gebruiken in plaats van een tuinslang of sproeier. Met een gieter kost het je wel iets meer tijd en moeite omdat je moet bijvullen, maar het scheelt je een hele hoop water!

Wassen en tandenpoetsen

Als we onze tanden poetsen is het goed om de kraan niet te laten lopen. Onbewust zijn er toch best wel een aantal mensen die dat doen. Ook tijdens het wassen, je kunt prima je washandje nat maken en tussentijds de kraan dicht doen.

Regenwater opvangen

Regenwater opvangen kan op veel manieren, denk aan een regenton, emmers of bakken. Het regenwater dat je hebt ‘gespaard’ kun je weer gebruiken voor de planten in en om het huis. Zo kun je ongemerkt best wat besparen op water.

Zwembadjes

In de warme periode zoeken we graag verkoeling. Ook kinderen spelen graag met water en willen graag een zwembadje. Deze gedachte is eigenlijk niet meer dan logisch. Een zwembadje vullen kost wel veel liters water. De manier om hier op te besparen is om een zwembad met pomp aan te schaffen. Kost je wel eenmalig wat, maar je kunt het zwembad wel jaren gebruiken.[bol_product_links block_id=”bol_5b4ef83d73536_selected-products” products=”9200000028229269,9200000014078639,9200000036422959″ name=”intex” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Het grote voordeel van zo’n zwembad met pomp is dat het water goed gefilterd wordt. Als het goed is hoef je het water de hele zomer niet te verversen. Natuurlijk zal er af en toe iets bijgevuld moeten worden, maar dat zal niet veel zijn. Vergeleken met elke paar dagen een nieuw badje opzetten kun je zo echt besparen op water en besparen op de kosten.

Wasmachine en vaatwasser

Zet de wasmachine niet aan voor 5 kledingstukken. besparen op waterZorg dat de wasmachine en ook de vaatwasser altijd vol zit, dit scheelt je heel wat vaat- en wasbeurten. Wist je dat door het gebruiken van de vaatwasser je ook geld kan besparen ten opzichte van afwassen met de hand?

 

Ook is het goed om te besparen op je energiekosten, je doet er verstandig aan om dit elk jaar te vergelijken. Je kunt zo een hoop besparen. Ik ben sinds kort overgestapt naar Oxxio. doe dit altijd via energiecollectief.nl

 

Hoe bespaar jij?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.