relatie saai wordt

Hoe zorg ik ervoor dat mijn relatie niet saai wordt?

Vrouw By jun 13, 2019 4 Comments

Wanneer je kinderen krijgt verandert er veel in je leven, zo ook je relatie. Het ouderschap is iets waar je aan moet wennen en bijna alle aandacht zal naar jullie kindje gaan. Behalve dat je ouders bent, ben je ook geliefden en je wilt graag een fijne relatie houden. De vraag die veel ouders zichzelf stellen is: ‘hoe zorg ik ervoor dat mijn relatie niet saai wordt?’ Daar gaan we hier wat verder op in:

De komst van een kindje en zorgen dat jullie relatie niet saai wordt

Wanneer je een kindje hebt gekregen staat deze eigenlijk bovenaan je prioriteitenlijstje. Je moet het ouderschap ontdekken. Dit gebeurt zowel overdag als midden in nacht, want een baby slaapt helaas niet vanaf de eerste dag door. Hierdoor verschuiven eigenlijk alle andere dingen op je prioriteitenlijstje naar beneden. Je gelooft het misschien niet, maar ook je relatie zal even niet bovenaan staan. Maar voorkomen dat je relatie saai wordt kun je zeker. Hoe ja dat aanpakt? Lees daarvoor vooral verder.

Samen tijd doorbrengen is belangrijk om te zorgen dat je relatie niet saai wordt

Kinderen kosten tijd en energie, ook als ze geen baby meer zijn. Het is daarom juist goed om tijd voor jullie samen in te plannen zonder kind. Probeer zeker twee keer per maand samen wat te doen. En dan bedoelen we niet het huis opruimen. Probeer een oppas te regelen en ga er samen op uit. Is dit lastig dan neem je de kleine mee. Samen genieten is erg belangrijk.

relatie niet saai wordt

.

Neem je lief niet voor lief

Misschien wel het belangrijkste. Ongeacht of je bang bent dat je relatie saai zal worden. Iedereen is druk en hierdoor kunnen dingen, maar ook je partner als vanzelfsprekend worden beschouwt. Dit is natuurlijk iets wat we niet willen. Laat je partner weten en merken dat je hem of haar waardeert. Blijf interesse in elkaar tonen en wees niet zuinig met complimentjes. Deel je gevoelens met elkaar, blijven praten is belangrijk en vertel je partner dat de liefde er nog steeds is. Ik hou van jou zijn maar vier woordjes, maar o zo belangrijk in een relatie.

Let’s talk about seks

Om te voorkomen dat je relatie saai wordt is het belangrijk dat je aandacht aan jullie seksleven zal besteden. Dat je niet meteen na de bevalling van bil kan en wilt gaan zul je snappen. Je moet herstellen. Jullie zijn beide moe en je hoofd staat er ook gewoonweg even niet naar. Meestal komt de zin in seks vanzelf, maar gebeurt dit niet dan moet je er zeker een beetje moeite voor doen. Zoen elkaar intens in plaats van een vlug kusjes. Plan een gezellig avondje in plaats van een bankhang avondje met je joggingbroek aan. Trek iets aan waar jij je mooi en zelfverzekerd in voelt. Wil je het wat extra opspicen dan kun je iets sexy’s in een seksshop halen. Doe er in ieder geval moeite voor, want jullie zijn geliefden en dat is wat je ook wilt blijven. Je zult er geen spijt van krijgen om moeite te doen voor jullie seksleven.

Ga de deur uit

relatie niet saai wordtHet gezinsleven kan behoorlijk hectisch en heftig zijn. Overal in je huis vind je het terug. Van luiers tot speelgoed en van kleertjes tot flesjes. Zorg dat alles in de avond opgeruimd is, ook al heb je daar even niet zo’n zin in. Een rustige woonkamer geeft jullie rust. Ook kan het erg fijn zijn om eens in de zoveel tijd een hotel te boeken. Even het gezinsleven loslaten en gewoon met je geliefde op pad. Er zullen misschien wel opa’s en oma’s zijn die het heel leuk vinden om een hun kleinkind een nachtje te logeren te hebben. Het is namelijk belangrijk voor jullie intieme band of eens echt even helemaal weg te zijn van het gezinsleven.

 

Is er al een dipje in je relatie?

Daar komen jullie echt wel uit. Voordat jullie een kleine kregen lukte jullie dat vast ook al. Het leven bestaat nu eenmaal uit ups en downs, maar het is zeker belangrijk om te blijven werken naar die ups. Alle bovenstaande punten zijn dus ook van toepassing als jullie relatie even down is. Als je dit rijtje in je achterhoofd houdt moet het goedkomen:

 • Breng samen tijd door, echt samen.
 • Blijf leuke dingen doen.
 • Blijf praten.
 • Neem je lief niet voor lief
 • Blijf je seksleven belangrijk vinden en handel daarna.

ZO ZORG je er voor dat je relatie niet saai wordt

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

4 Comments

 1. Oma Will schreef:

  Nou, nou, mensen maken tegenwoordig ook overal een probleem van.

  1. Maddy schreef:

   Hoe bedoel je dat? 😉

 2. Oma Will schreef:

  Nou, zoals ik het zeg, je houdt van elkaar, of je houdt niet van elkaar.
  Het leven komt zoals het is. Niet overal van te voren een probleem van maken.

 3. Angela schreef:

  Ik herken het zeker. Toen wij onze tweeling kregen waren we alleen maar daar druk mee. Gelukkig zagen we in dat aandacht aan elkaar besteden erg belangrijk is. Ik zie niet in waar hier precies een probleem van wordt gemaakt. Het is goed om aandacht aan elkaar te blijven besteden denk ik. Goed dat je hier mensen aan helpt herinneren Maddy.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.