babyfotoboek

Hoe maak ik een geweldig babyfotoboek?

Zwangerschap & Baby By jan 14, 2022 No Comments

Een fotoboek maken voor je baby lijkt een enorme uitdaging. Waarschijnlijk heb je in de eerste maanden na de geboorte genoeg foto’s gemaakt om meerdere fotoboeken mee vol te maken. Maar hoe krijg je nou de leukste en meest belangrijkste herinneringen in één babyfotoboek? We helpen je graag op weg met het in elkaar zetten van jouw perfecte fotoboek!

Verzamel alle gemaakte babyfoto’s

Om een overzicht te krijgen van wat er aan foto’s gemaakt is kun je het beste alle digitale foto’s die je hebt op je telefoon, camera of ander apparaat bij elkaar in één map zetten. Ook kan je vragen aan familieleden, vrienden, kennissen of zij ook leuke foto’s gemaakt hebben en voeg ze toe aan je eigen map met babyfoto’s. Zo heb je een compleet overzicht welke foto’s er zijn en mis je geen één belangrijk moment. Als je tijdens de eerste maanden een dagboek bijgehouden hebt kun je hier ook momenten van toevoegen. De lieve berichten die je gekregen hebt van familie en vrienden tijdens de zwangerschap en na de geboorte zijn ook een leuke toevoeging aan jouw fotoboek!

Hoe begin je met het maken van een babyfotoboek?

Omdat je online een fotoboek gaat maken kun je het beste de selectie van de foto’s maken op de computer. Lekker even een avondje door alle foto’s bladeren en de leukste herinneringen terughalen. Omdat je voor een gemiddeld fotoboek rond de 100 foto’s gebruikt is het aan te raden de foto’s op te splitsen in gebeurtenissen (zwangerschap, geboorte, kraamweek, 1 maand oud, e.d.). Zo kan je per gebeurtenis kiezen hoeveel foto’s jij wilt gebruiken voor je fotoboek. Dit maakt het kiezen van foto’s een stuk makkelijker omdat je dan precies weet hoeveel foto’s je gebeurtenis hebt. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een fotoboek te maken over 1 gebeurtenis.

Een fotoboek maken van de zwangerschap

Er zijn genoeg leuke momenten tijdens de zwangerschap die je waarschijnlijk ook hebt vastgelegd. Een fotoboek maken van de zwangerschap is een enorm leuke manier om te laten zien hoe alles is ontstaan. Vanaf het moment dat je de uitslag van de zwangerschapstest zag tot het moment dat het laatste likje verf door de babykamer is gegaan kun je een leuk fotoboek maken. Verzamel alle foto’s van echo’s, de babykamer, kaartjes, reacties van familie en andere leuke of belangrijke gebeurtenissen tijdens de zwangerschap en maak er een geweldig babyboek van!

Lees ook: de babykamer inrichten

Een fotoboek maken van de geboorte en kraamweek

Ook een leuk idee is het maken van een fotoboek van de geboorte en kraamweek. Tijdens of vlak na de geboorte zijn er veel mooie momenten zoals de eerste keer in je armen of met het complete gezin voor het eerst bij elkaar. Maar ook de eerste momenten thuis zijn waardevolle momenten. Voor het eerst in bad, kliederen met eten of lekker rustig in het wiegje, alles kan je er in verwerken. Daarnaast zullen familie, vrienden, kennissen maar ook jijzelf foto’s maken van de bezoekjes aan de pasgeboren baby. Bij opa in de armen of op de foto met de baby van je beste vriendin. Ieder belangrijk moment kan jij zetten in jouw perfecte babyfotoboek van de geboorte en kraamweek.

Maak het bijzonder

Voor iedereen zijn andere momenten van de baby bijzonder en belangrijk. Een fotoboek is een herinnering voor het hele gezin of familie die je altijd bij zal blijven. Welke momenten vond jij het leukst? Kies de foto’s waar jij het beste en fijnste gevoel bij hebt om het maximale uit jouw fotoboek te halen.

Tip voor een nóg leuker babyfotoboek

Je kan aan vrienden en familie vragen of zij een wens willen schrijven voor later. De lieve teksten van jou dierbaren kun je aan het einde van jouw fotoboek er bij voegen zodat jouw fotoboek extra bijzonder word!

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.