keukenkraan

Hier moet je op letten bij het kopen van een nieuwe keukenkraan

Huis & Tuin By sep 21, 2021 No Comments

Een nieuwe keuken is natuurlijk niet compleet zonder nieuwe keukenkraan. Aan keuze in ieder geval geen gebrek want de wereld van keukenkraan design biedt oneindig veel mogelijkheden. Wij helpen je dan ook graag op weg waar op te letten bij de aanschaf van een nieuwe keukenkraan.

1. De uitloop

Er zijn zowel keukenkranen met een lage uitloop als met een hoge uitloop. Kranen met een lage uitloop zijn kleiner van formaat en passen daardoor in vrijwel iedere keuken. Het formaat kan echter ook een nadeel zijn, bijvoorbeeld bij het afwassen of vullen van grote pannen. De meeste mensen kiezen dan ook voor een keukenkraan met hoge uitloop. Deze biedt meer ruimte en heeft bovendien een stijlvolle uitstraling.

 

2. Hendel of knoppen

De meeste keukenkranen worden uitgevoerd met een enkele, multifunctionele hendel waardoor de kraan eenvoudig te bedienen is. Wil je liever een klassieke of vintage uitstraling in je keuken? Misschien dat een kraan met draaiknoppen dan een goede optie is. Nadeel van deze knoppen is wel dat ze minder makkelijk te bedienen zijn, bijvoorbeeld wanneer je ingezeepte handen hebt.

 

3. De kleur

Vroeger waren vooral zilvergrijze RVS kranen de norm, maar tegenwoordig zijn er vele kleuropties beschikbaar. Zo kan je er nu bijvoorbeeld voor kiezen om de kleur te laten afstemmen op je keukenblad of spoelbak. Uiteindelijk is kleur vooral een persoonlijke keuze, dus let vooral op de kwaliteit van de kraan zodat die zijn kleur ook na verloop van tijd behoud!

 

4. Extra opties

Bij veel moderne keukenkranen zijn er nog flink wat extra keuzemogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld overwegen om voor een uittrekbare kraan of een kraan met handdouche te gaan – handig voor het schoonmaken van je spoelbak. Ook zijn er steeds meer kranen met speciale functies te vinden. Waar een 2-in-1 kraan met zowel warm als koud water vaak nog de norm is, zijn er tegenwoordig ook 3-in-1 en zelfs 4-in-1 keukenkranen op de markt. Deze kranen geven dan ook kokend water of zelfs gefilterd water.

 

keukenkraan

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.