nieuwe winterjas

Een nieuwe winterjas kopen? 6 tips waar je op moet letten!

Vrouw By sep 19, 2021 No Comments

Nieuwe kleding kopen is voor de meeste vrouwen geen hele vervelende bedoeling. Een nieuwe winterjas kopen is kost ons vaak wat meer tijd. Een goede winterjas aanschaffen is erg belangrijk, je wilt namelijk dat hij je beschermt tegen de kou en regen, maar hij moet ook praktisch zijn. Daarom hebben we hier een aantal handige tips voor het kopen van een nieuwe winterjas.

Investeren in een nieuwe winterjas

Als het goed is draag je de nieuwe winterjas elke dag in de koudere maanden. Als je een nieuwe winterjas gaat kopen wil je dat hij je droog en lekker warm houdt. Een jas moet dus kwalitatief goed zijn en daar komt vaak ook wel een aardig budget bij kijken. Natuurlijk wil je ook dat je jas er mooi uitziet, het is namelijk in de wintermaanden het eerste wat mensen zien als ze je zien lopen. Een goede winterjas kopen is dan ook zeker belangrijk en je geld waard.

Past de winterjas bij jouw figuur?

Natuurlijk zijn er ontzettend veel leuke jassen, maar dat wil niet zeggen dat elke jas bij jou past. Vaak heeft dit te maken met de pasvorm van de jas in combinatie met ons figuur. Zijn je benen kort, dan ga je voor een jas die boven de knie blijft vallen. Heb je flinke heupen, maar toch een smalle taille, dan leg je het accent op de taille. Een jas met een riem past daar vaak erg goed bij. Het is in ieder geval belangrijk om je sterke punten te accentueren.

winterjas kopen

Een winterjas kopen? Dan ga je voor praktisch!

Ga voor een jas die praktisch is. Een heerlijke gevoerde jas met capuchon en een fijne lengte, een lange winterjas is het meest praktisch. Een mantel kan ontzettend mooi zijn, maar zal die je echt warm houden wanneer het vriest? Als het koud is en regent, weet je zeker dat jouw winterjas je heerlijk warm en droog zal houden. En dat is wat we uiteraard willen.

Bedenk welke kleur winterjas je wilt kopen

Veel winterjassen hebben wat donkere kleuren. Prachtig natuurlijk, maar een lekker kleurtje kan in de winter ook erg verfrissend zijn. Een mooie rode winterjas is bijvoorbeeld een echte eyecatcher.

winterjas kopen

Controleer altijd de mouwen van je nieuwe winterjas

Mouwen moeten lang genoeg zijn, zeker bij een nieuwe winterjas. Er is namelijk niets vervelender dan te korte mouwen aan je jas hebben. Zeker wanneer je gaat wandelen of moet fietsen zul je ervan balen.

Ga voor een winddichte winterjas

Wanneer het koud is wil je een warme jas hebben en moet er geen koude wind tussen de jas door komen. Wanneer je echt een winddichte jas wil hebben ga je voor een jas met ritssluiting. Alleen knopen zullen te veel wind doorlaten, waardoor jij het koud zult krijgen. Het beste is een winterjas met ritssluiting en een flap met drukknopen, zo weet je zeker dat er geen wind naar binnen komt.

winterjas kopen

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.