pannen

Dit zijn de enige soorten pannen die je nodig hebt

Eten & Drinken, Huis & Tuin By sep 10, 2020 No Comments

Veel mensen verzamelen kookboeken. In de keuken wordt een kleine boekenkast gevuld met de verzameling. Ondanks het feit dat veel recepten online te vinden zijn, zijn de boeken razend populair. De verkoop van kookboeken steeg in 2019 met bijna vijf procent ten opzichte van 2018. Er zijn zelfs speciale kookboekenwinkels. Om lekker aan de slag te gaan in de keuken heb je natuurlijk pannen nodig. In dit artikel delen we de soorten pannen die fijn zijn om in huis te hebben:

Blikvanger

Wist je dat hobbykoks een kookboek vaak verkiezen boven een online recept? De meeste recepten in kookboeken zijn duidelijk geschreven en foto’s in een kookboek laten precies zien hoe een gerecht eruit moet komen te zien. Pannen kunnen ook blikvangers worden in de keuken. Neem bijvoorbeeld de schitterende braadpannen van Le Creuset. De prijzen zijn fors, maar de geëmailleerde gietijzeren pannen zijn tijdloos.

Pannenset

Pannen zijn natuurlijk onmisbaar, maar welke zijn er nodig? In ieder geval zijn het pannen waarmee je kunt koken, braden, verwarmen en grillen. Een flinke kookpan is vooral nodig voor pasta of aardappelen. Braadpan daarentegen is er om vlees te garen en voor de saus. Een goede braadpan blijft lang warm op een constante temperatuur. Met een bk pannenset heb je in één keer het juiste gereedschap.

Steelpan

Een steelpan gebruik je voor de snelle hap. Een uitsmijter of andere maaltijd wat opgewarmd wordt. Kleine hoeveelheden verwarm je snel met een steelpannetje. Een koekenpan is ideaal voor het bakken van vlees, vis of een omelet. Met een grillpan kun je brood, groente of vlees een specifieke smaak geven. De grillpan is een fijn alternatief voor de barbecue, waarmee je gerechten overigens nog meer smaak kunt geven.

Gietijzer

De gietijzeren braadpan van Le Creuset koop je voor het leven. De bekendste kookwinkel van Parijs is De Hillerin. Daar verkopen ze de braad- en stoofpannen van Staub. Die zijn een tikje minder duur, en ze zijn zwart van binnen, maar verder zijn Staub en Le Creuset redelijk vergelijkbaar. Staub bestaat sinds 1974, Le Creuset sinds 1925. Er is geen pan die het thuiskoken meer belichaamt dan deze klassieker. In kookboeken treft je het oranje ronde model aan. De pannen die Le Creuset nu maakt zijn sterker en duurzamer dan die van vroeger en verkrijgbaar in talloze kleuren en modellen.

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.